Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. για τα αυθαίρετα με φόντο τα αποκαΐδια

Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. για τα αυθαίρετα με φόντο τα αποκαΐδια03.08.2018Παρασκήνιο

Εγγραφα από Πειραιώς για Βούτση - Κουρουμπλή που έδιναν εντολές να μη γίνουν κατεδαφίσεις

Ξεχειλίζει η υποκρισία του πολιτικού κόσμου να εμφανίζεται ως τιμητής της νομιμότητας, καθώς αυτός είναι που φέρει βαρύτατες ευθύνες

για την άναρχη δόμηση και τα αυθαίρετα. Πάνω στα αποκαΐδια και στην εκατόμβη των νεκρών που αφήνει πίσω της η φωτιά στο Μάτι, η κυβέρνηση και η Ν.Δ. έχουν στήσει καβγά για το ποιος ευθύνεται περισσότερο και ποιος λιγότερο για τις πολεοδομικές παραβάσεις, για το ποιος έχει κάνει τα περισσότερα και ποιος τα λιγότερα ρουσφέτια «τακτοποίησης» των αυθαιρέτων, για το ποιος βαρύνεται με περισσότερες και ποιος με λιγότερες αποφάσεις αναστολής κατεδαφίσεων αυθαιρέτων. Εχουν φτάσει στο σημείο μάλιστα ο ένας να βγάζει τα άπλυτα του άλλου στη φόρα.

Μετά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις της κυβέρνησης και τις πρώτες μπουλντόζες που έπιασαν δουλειά, η Ν.Δ. πέρασε στην αντεπίθεση και καταλόγισε υποκρισία στην κυβέρνηση, βγάζοντας στη σέντρα τον Νίκο Βούτση και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ως πρώην υπουργούς Εσωτερικών που έχουν με αποφάσεις τους βάλει βέτο αναστέλλοντας κατεδαφίσεις.

Συγκεκριμένα, με βάση έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ν.Δ. κατηγορεί τον σημερινό πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ότι ως υπουργός Εσωτερικών με «εξαιρετικά επείγον» αίτημά του στις 17 Φεβρουαρίου του 2015 ζήτησε την αναβολή εντολής κατεδάφισης αυθαίρετου κτίσματος στα Περιβολάκια Ραφήνας. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, από την άλλη, που διαδέχτηκε τον Νίκο Βούτση στο υπουργείο Εσωτερικών στις 29 Οκτωβρίου του 2015, ζήτησε την προσωρινή αναβολή όλου του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις στη Δημοτική Ενότητα Σπάτων Αρτέμιδας.

«Ρεσιτάλ εμπαιγμού»

«Με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης αναβάλλεται επί 3,5 χρόνια η εκτέλεση 1.639 αμετάκλητων αποφάσεων κατεδάφισης στην Αττική, οι οποίες έχουν κριθεί στον ανώτατο δικαστικό βαθμό» δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της Ν.Δ. Κώστας Σκρέκας, ενώ ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε: «Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του να αποποιηθούν και να συγκαλύψουν τις τραγικές ευθύνες που φέρουν για την εθνική τραγωδία στο Μάτι οδηγούν σε νέο ρεσιτάλ υποκρισίας και εμπαιγμού των πολιτών».

«Δεν μπορεί το κόμμα των αναψυκτηρίων και των καταπατητών, το κόμμα που αποκαλεί ηλίθια την πρακτική χαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων να μας κουνάει το δάχτυλο αποκαλύπτοντας, δήθεν, έγγραφα-φωτιά. Καλά θα κάνει η Ν.Δ. να στηρίξει και στην πράξη τη χθεσινή (σ.σ.: προχθεσινή) νομοθετική πρωτοβουλία και να μην υπονομεύει, σε κάθε βήμα της, την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας» ήταν η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου. Με ξεχωριστή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη Ν.Δ. για υποκρισία που «πραγματικά ξεπερνάει κάθε όριο», τονίζοντας: «Κάθε μέρα που περνάει βυθίζεται περισσότερο στην ανυποληψία και την ανευθυνότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα