Και νέα αποκάλυψη-βόμβα ότι γνώριζαν για τους νεκρούς!

Και νέα αποκάλυψη-βόμβα ότι γνώριζαν για τους νεκρούς!03.08.2018Παρασκήνιο

Στο φως από την ΠΟΕΔΗΝ φωτογραφία με την ώρα άφιξης της πρώτης σορού στο Νοσοκομείο Σισμανόγλειο

Ρεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Φωτογραφία-ντοκουμέντο για την ώρα άφιξης του πρώτου απανθρακωμένου πτώματος στο Νοσοκομείο Σισμανόγλειο έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ),

ανατρέποντας, για ακόμη μία φόρα, το αφήγημα της κυβέρνησης ότι δεν γνώριζαν για νεκρούς την ώρα της σκηνοθετημένης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής, που «γυρίστηκε» λίγο μετά τις 23.30 το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου.

Η φωτογραφία, που έχει ληφθεί από κινητό, δείχνει την παραλαβή της σορού που έγινε στις 23.03 της 23ης Ιουλίου και ουσιαστικά αποτελεί απάντηση στον διοικητή του νοσοκομείου Εμμανουήλ Κουταλά, που δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι δεν θυμάται πότε παρελήφθη η πρώτη σορός. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος επισημαίνει ότι ήταν εκεί και ότι είναι διατεθειμένος να παραδώσει τη φωτογραφία στον εισαγγελέα: «Παραπλανούν δίνοντας στη δημοσιότητα την ώρα της καταγραφής από το νοσοκομείο του πρώτου νεκρού και παραλείπουν την ώρα της παραλαβής από το ΕΚΑΒ.

Οι εργαζόμενοι όλων των εφημερεύοντων νοσοκομείων, όπως και του Σισμανογλείου, του ΕΚΑΒ εκείνη τη νύχτα έδωσαν την ψυχή τους για την περίθαλψη των θυμάτων της φωτιάς. Ας μην τους ανακατεύει ο διοικητής του Σισμανογλείου για να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

Βιβλίο καταγραφής συμβάντων

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, ο κ. Κουταλάς έφθασε στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου μετά τη μεταφορά του πρώτου νεκρού και πολύ πριν ξεκινήσει η «στημένη σύσκεψη» στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσία του πρωθυπουργού και αρκετών υπουργών.

Επιπροσθέτως, η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τη διοίκηση του Σισμανογλείου να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα έντυπα παραλαβής από το ΕΚΑΒ και των τεσσάρων νεκρών που παρέλαβε το νοσοκομείο και ειδικά του πρώτου. Να σημειωθεί ότι τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διαθέτουν βιβλίο καταγραφής συμβάντων το οποίο είναι τριπλότυπο και εκεί συμπληρώνεται η ώρα παραλαβής του διακομιζόμενου νεκρού ή ασθενούς, τα στοιχεία του ασθενούς (εν προκειμένω αγνώστων στοιχείων), ιατρική εκτίμηση και ζωτικά σημεία (εν προκειμένω απανθρακωμένος άνδρας, άσφυγμος κ.ά.).

Keywords
Τυχαία Θέματα