Σκοπιανή προπαγάνδα με υποστήριξη του Καμίνη!

Σκοπιανή προπαγάνδα με υποστήριξη του Καμίνη!16.10.2018Πρόσωπα

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν οι Σκοπιανοί, που αποφάσισαν με μια ταινία να καθυβρίσουν και να χλευάσουν το υπέρτατο σύμβολο της χριστιανοσύνης, τον Ιησού, αλλά και να κατηγορήσουν έμμεσα τη χώρα μας για το ονοματολογικό

Η ταινία που άρχισε να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες της γείτονος έχει τον προκλητικό τίτλο «Χλευασμός του Χριστού» και επιχειρεί να κατηγορήσει την Ελλάδα για υποτιθέμενη εθνοκάθαρση της μακεδονικής μειονότητας

στη χώρα μας. Μάλιστα, σε μια σκηνή ο σκηνοθέτης Γιάνι Μποζάτζι τοποθετεί τον ήρωά του «εσταυρωμένο» μπροστά από έναν χάρτη της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το σενάριο, ο Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, ένας διάσημος δημοσιογράφος γαλλικού περιοδικού, επιστρέφει στη γενέτειρά του στη βόρεια Ελλάδα, αναζητώντας την αλήθεια για τον πατέρα του, τον Λάζαρο, που έζησε ως πολιτικός πρόσφυγας στα Σκόπια μετά τον Εμφύλιο. Στο προπαγανδιστικό και ανιστόρητο κινηματογραφικό εγχείρημα παρουσιάζεται η γνωστή σκοπιανή επιχειρηματολογία κατά της χώρας μας για αφανισμό της δήθεν «μακεδονικής μειονότητας» μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν λείπουν βέβαια και οι αναφορές κατά της αλβανικής κοινότητας των Σκοπίων, παρουσιάζοντας τους UCKάδες ως εχθρούς της «Μακεδονίας». Ο πρωταγωνιστής τελικά δολοφονείται με σταύρωση πάνω σε μια πινακίδα σε έναν αυτοκινητόδρομο στη βόρεια Ελλάδα. Κι αν από τους Σκοπιανούς δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο, τι να πει κανείς για τους Ελληνες ηθοποιούς που συμμετείχαν σε αυτό το ανιστόρητο και βαθιά προσβλητικό έκτρωμα, αλλά και για τον Δήμο Αθηναίων και το υπ. Εσωτερικών, που οι Σκοπιανοί «πλασάρουν» στους υποστηρικτές της ταινίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκοπιανή, Καμίνη,skopiani, kamini