Ειρηνοδικείο: Κούρεμα 100% σε οφειλές 46χρονης

Ειρηνοδικείο: Κούρεμα 100% σε οφειλές 46χρονης15.10.2018Οικονομία

Το... απόλυτο «κούρεμα» χρεών μιας 46χρονης δανειολήπτριας αποφάσισε δικαστήριο στη Λαμία

Συγκεκριμένα η ιδιωτική υπάλληλος μπορεί να πάρει πλέον μια βαθιά ανάσα, καθώς το Ειρηνοδικείο της Λαμίας με απόφασή του «κούρεψε» το 100% των οφειλών που είχε προς τις τράπεζες, με βάση τον νόμο Κατσέλη.

Σύμφωνα με το lamianow,

οι οφειλές της 46χρονης γυναίκας ήταν άνω των 70.000 ευρώ. Το δικαστήριο, εκτιμώντας τις περιστάσεις και τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισε η 46χρονη ιδιωτική υπάλληλος, προέβη σε οριστική απαλλαγή της δανειολήπτριας από τα χρέη της δίδοντάς της τεράστια οικονομική ανάσα. Με αυτόν τον τρόπο διεσώθη η ακίνητη περιουσία της. Ταυτόχρονα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν την υποχρέωσε σε καμία καταβολή μηνιαίας δόσης, ούτε ανέβαλε για να επανακριθεί η οικονομική της κατάσταση.

Η δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω Νάντια Β. Γώγουλου, η οποία χειρίστηκε τη συγκεκριμένη υπόθεση, δήλωσε στο τοπικό μέσο: «Είναι από τις περιπτώσεις που διαφαίνεται το μεγαλείο της ελληνικής Δικαιοσύνης. Η εντολέας μου δικαιώθηκε στον οικονομικό της αγώνα, πετυχαίνοντας την απόλυτη διαγραφή των χρεών της.

Επιχαίρω τα νομικά εργαλεία, που βοηθούν στην προστασία της αξιοπρεπούς ανθρώπινης διαβίωσης». Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα το Ειρηνοδικείο Χανίων είχε αποφασίσει την πλήρη απαλλαγή μιας ιδιωτικής υπαλλήλου από τις δανειακές υποχρεώσεις της, κρίνοντας ότι το εισόδημα που έχει της επιτρέπει να ζει στα όρια της επιβίωσης.

Σύμφωνα με την Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης το Ειρηνοδικείο Χανίων δικαίωσε την ιδιωτική υπάλληλο, μέλος της ένωσης, η οποία υπήρξε χρεωμένη σε τέσσερις πιστωτικές κάρτες και δύο καταναλωτικά δάνεια, συνολικού ποσού χρέους των 36.730 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα