«Σφαλιάρα» στη Facebook, έχασε σε μία μέρα $ 109 δισ.

«Σφαλιάρα» στη Facebook, έχασε σε μία μέρα $ 109 δισ.27.07.2018Ειδήσεις

Πτώση της μετοχής στη Wall Street. Οι Ευρωπαίοι τού γυρίζουν την πλάτη!

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Πανωλεθρία σε επίπεδο αγορών υπέστη χθες η εταιρία-κολοσσός στον χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook, καθώς η μετοχή της υποχώρησε έως και 18%, διαγράφοντας περισσότερα από 109 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίησή

της.
Η μεγάλη πτώση της μετοχής με το που άνοιξε χθες Πέμπτη η Wall Street ήλθε μία μέρα μετά την ανακοίνωση από τα κεντρικά της εταιρίας στη Σίλικον Βάλεϊ ότι 3.000.000 χρήστες στην Ευρώπη εγκατέλειψαν το εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στον απόηχο του σκανδάλου με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων της Cambridge Analytica αλλά και τις ψεύτικες ειδήσεις κατά τις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

«Η Facebook πληρώνει για όλα τα λάθη της με τη μία και ο λογαριασμός είναι μεγάλος» ανέφερε ανάλυση του Marketwatch. Αναφορικά με την αντιμετώπιση αντίστοιχων προβλημάτων, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας Ντέιβιντ Γουένερ δήλωσε την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, ότι η απόφαση της εταιρίας να δώσει στους χρήστες «περισσότερες επιλογές σχετικά με την ιδιωτικότητα των δεδομένων τους» μετά το σκάνδαλο Cambridge Analytica «μπορεί να έχει αντίκτυπο στην αύξηση των εσόδων» της.

Δείχνοντας ότι περιμένει περαιτέρω μείωση των εσόδων, εκτίμησε πως τα συνολικά ποσοστά αύξησης των εσόδων της Facebook θα συνεχίσουν να επιβραδύνουν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, ενώ η συνολική αύξηση των εξόδων θα υπερβεί την αύξηση των εσόδων το 2019.

Μεγάλες απώλειες σημείωσε και η προσωπική περιουσία του ιδρυτή της πλατφόρμας Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος έπεσε από την τρίτη στην έκτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Για τα πρακτικά, ο Ζάκερμπεργκ απώλεσε μέσα σε μία ημέρα 14,5 δισ. δολάρια!

Keywords
Τυχαία Θέματα