Ρομά έριξαν πέτρες σε αυτοκίνητα για αντίποινα

Ρομά έριξαν πέτρες σε αυτοκίνητα για αντίποινα03.04.2019Ρεπορτάζ

Τραυματίστηκε οδηγός στην εθνική οδό, στο ύψος της Θήβας, όταν ομάδα ατόμων πάνω σε γέφυρα εξαπέλυσε επιθέσεις

Σοβαρά ερωτήματα και προβληματισμό στις αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να προκαλέσουν τα συνεχή περιστατικά κλοπών και επιθέσεων που οργανώνουν θρασύτατοι Ρομά από τον καταυλισμό στην περιοχή Πυρί της Θήβας. Το βράδυ της Δευτέρας ένας οδηγός αυτοκινήτου τραυματίστηκε, όταν Ρομά έστησαν καρτέρι σε γέφυρα στην εθνική οδό πετώντας πέτρες σε διερχόμενα οχήματα! Η επίθεση

έγινε -όσο κι αν ακούγεται απίστευτο- σε αντίποινα για τη σύλληψη ενός ομοεθνούς τους, που ταυτοποιήθηκε ως δράστης ληστείας σε βενζινάδικο της περιοχής!

Ο κλεφτοπόλεμος μεταξύ της Αστυνομίας και των Ρομά φανερώνει με τον πιο θλιβερό τρόπο ότι οι υφιστάμενες πολιτικές και πρακτικές κοινωνικής ενσωμάτωσης των ευαίσθητων ομάδων, όπως οι Ρομά, έχουν αποτύχει.

Το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι επιφορτισμένο με το πρόγραμμα κοινωνικής ενσωμάτωσης, ωστόσο συμβάντα όπως αυτό στο Πυρί της Θήβας φανερώνουν ότι η κοινωνική απομόνωση των Ρομά δεν έχει καταπολεμηθεί.

Ολα άρχισαν από μια ληστεία που διέπραξαν δύο Ρομά σε βενζινάδικο. Οι αστυνομικοί με τη βοήθεια του ιδιοκτήτη κατάφεραν άμεσα να ταυτοποιήσουν τον έναν από τους δύο δράστες της ληστείας, τον οποίο συνέλαβαν. Η σύλληψη, όμως, προκάλεσε την οργή των ομοφύλων τους!

Ομάδα Ρομά ανέβηκε στη γέφυρα πάνω από τον δρόμο στο Πυρί, σπέρνοντας τον τρόμο στους διερχόμενους οδηγούς. Σύμφωνα με το Lamia Report, ο οδηγός του πρώτου οχήματος που δέχθηκε επίθεση ανέπτυξε ταχύτητα και ξέφυγε. Το δεύτερο όχημα δέχθηκε επίσης βροχή από πέτρες, με αποτέλεσμα ο οδηγός να τραυματιστεί ελαφρά από το σπασμένο τζάμι της πόρτας του και τελικά να ακινητοποιήσει το όχημα.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο κατάφεραν να φυγαδεύσουν τον τραυματία οδηγό με το όχημά του, ενώ παρέμειναν κοντά στη γέφυρα έως ότου αποχωρήσουν οι Ρομά.

Παράλληλα, η Αστυνομία διενήργησε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στο Πυρί, προσπαθώντας να εντοπίσει τους δράστες και άλλων ληστειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα