Το (θολό) ΠΟΤΑΜΙ στέρεψε... και κλείνει

Το (θολό) ΠΟΤΑΜΙ στέρεψε... και κλείνει 03.04.2019Πρόσωπα

«Λουκέτο», με άλλοθι (!) τις ευρωεκλογές, βάζει στο κίνημά του ο Θεοδωράκης

Αργησε, αλλά φαίνεται πως το κατάλαβε και ο Σταύρος Θεοδωράκης! Το Ποτάμι τελείωσε οριστικά και ο επικεφαλής του ψάχνει έναν τρόπο να κλείσει την πόρτα, αφού πλέον δεν έμεινε κανένας, ούτε από στελέχη ούτε βεβαίως από ψηφοφόρους...

Το τέλος το προανήγγειλε ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης, λέγοντας πως στόχος του Ποταμιού στις ευρωεκλογές είναι το 5% και η εκλογή δύο ευρωβουλευτών. Αν δεν συμβεί αυτό... χαίρεται και αντίο... «Με το 4,9% δεν

θα μας πείτε να πάμε σπίτι μας, βέβαια. Κοιτάξτε, δεν είμαστε αιώνιοι στην πολιτική. Αν ο κόσμος μάς αφήσει μόνους μας, πρέπει να τα σκεφτούμε όλα από την αρχή» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε ραδιοφωνική συνέντευξη, απαντώντας στο ερώτημα τι συνεπάγεται η μη επίτευξη του στόχου του 5%.

Για να δικαιολογήσει μάλιστα το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις το Ποτάμι απλά υπάρχει ως όνομα, υποστήριξε πως η πλειονότητα των πολιτών δεν απαντά. «Από αύριο ξεκινάω περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, από την Πελοπόννησο και μετά στη Θεσσαλία. Η περιοδεία θα συνεχιστεί μέχρι τη μέρα των ευρωεκλογών. Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα μήνυμα, αλλά όχι ευαγγέλιο. Το 20% μόνο των ερωτηθέντων απαντά. Ολοι οι άλλοι αδιαφορούν».

Επίθεση

Εκανε δε επίθεση στα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, λέγοντας ότι οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοψήφισμα «“ναι'' ή “όχι'' στον ΣΥΡΙΖΑ», αλλά μια πολιτική πράξη για το ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο. «Τα άλλα κόμματα ψάχνουν τον καλύτερο τηλεπαρουσιαστή ή ποδοσφαιριστή, αλλά στο Ευρωκοινοβούλιο δεν υπάρχει ανάγκη από καλές ατάκες ή πάσες» είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Το θέμα, όμως, είναι ότι το Ποτάμι έχει... φάει γκολ από τα αποδυτήρια και ο αγώνας των ευρωεκλογών είναι προδιαγεγραμμένος.

Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε κριτική στο ΚΙΝ.ΑΛ. για το βίντεο με τον Ανδρέα Παπανδρέου, που φέρεται ότι λέει, μεταξύ άλλων, «δεν θα δεχτούμε ποτέ όνομα που περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία και τα παράγωγά της».

«Πώς είναι δυνατόν να το χειροκροτούν άνθρωποι αυτό, που ήταν η παρακμή της χώρας;» υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ «έκλεισε το μάτι» για συνεργασία στη Ν.Δ.: «Οποιο κι αν είναι το πρώτο κόμμα, δεν θα κάνουμε “πριτς" σε όποιον επιλέξει ο λαός».

Keywords
Τυχαία Θέματα