Ρεκόρ στον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Ρεκόρ στον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης15.10.2018ΠρόσωπαΠεριφέρεια

Απόλυτα επιτυχημένη η αθλητική διοργάνωση με περισσότερες από 18.000 συμμετοχές και τους δρομείς σε ηλικίες 12 έως και 86 ετών

Ολη η πόλη έγινε μια παρέα το βράδυ του Σαββάτου, οπότε και διεξήχθησαν ο 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος και ο Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μέτρων. Πρωταγωνιστές αναδείχθηκαν τα 18.000 χαμόγελα των δρομέων και τα ρεκόρ που σημειώθηκαν, δίνοντας μια διαφορετική λάμψη στο μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτι δρόμου της χώρας.

Ο Protergia 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε δρομείς, ηλικίας 12 έως 86 ετών, και βίωσε πρωτοφανείς αγωνιστικές επιδόσεις και εντυπωσιακά μεγέθη εγγεγραμμένων δρομέων. Πρωταθλητές των μεγάλων αποστάσεων, ολυμπιονίκες διαφόρων αθλημάτων, παραολυμπιονίκες, άτομα με αναπηρίες, προσωπικότητες της πόλης και ολόκληρης της χώρας, καθώς και μαθητές απόλαυσαν τη χαρά της συμμετοχής σε μια άδεια από αυτοκίνητα Θεσσαλονίκη, γεμάτη ήχο και χρώμα, χάρη στα πολλά σχήματα ζωντανής μουσικής.

Οι δρομείς που ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους έφτασαν τελικά τους 16.377 (3.721 εγγεγραμμένοι στον Ημιμαραθώνιο και 12.656 στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ.), ενώ εκκίνηση πήραν 15.473 δρομείς που παρέλαβαν τον εξοπλισμό τους από το Κέντρο Εγγραφών (3.530 στον Ημιμαραθώνιο και 11.943 στον Δρόμο 5.000 μ.).

Από 56 χώρες και πέντε ηπείρους

Σε όλους αυτούς προστέθηκαν ακόμα περισσότεροι συμμετέχοντες, αφού οι ιδανικές καιρικές συνθήκες ώθησαν πολλούς ενδιαφερομένους της τελευταίας στιγμής, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να δηλωθούν εγκαίρως, να τρέξουν αυθόρμητα στο πλευρό των υπόλοιπων δρομέων χωρίς να έχουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό.

Εξίσου εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός των εκπροσωπούμενων χωρών, αφού στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν δρομείς από 56 χώρες και πέντε ηπείρους. Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου των 21,1 χλμ. δόθηκε με τη δύση του ήλιου στις 18.45 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από την υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ενώ ο τερματισμός της κούρσας έγινε στον Λευκό Πύργο. Ο Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. άρχισε στις 21.15 από το δημαρχιακό μέγαρο, με την εκκίνηση να δίνεται από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε στον Λευκό Πύργο.

Keywords
Τυχαία Θέματα