Εκπληξη η πρωτιά Κοτσακά (του «βαθέος ΠΑΣΟΚ») στην Πολιτική Γραμματεία!

Εκπληξη η πρωτιά Κοτσακά (του «βαθέος ΠΑΣΟΚ») στην Πολιτική Γραμματεία!15.10.2018Πρόσωπα

Πολάκης: Αν μπουν κάποιοι στη φυλακή θα πάρουμε τις εκλογές!

Εκπληξη προκάλεσαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την εκλογή της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Πρώτος εξελέγη, με 62 ψήφους, ο προερχόμενος από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» Αντώνης Κοτσακάς ο οποίος, κατόπιν εντολής του κ. Τσίπρα,

έχει αναλάβει τον πολιτικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Η νίκη αυτή αποδεικνύει όχι μόνο τη βούληση για περαιτέρω ανοίγματα στην Κεντροαριστερά, αλλά και ότι ο πρωθυπουργός ελέγχει απολύτως την Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του. Αίσθηση προκάλεσε και η χαμηλή θέση του Νίκου Φίλη, που με μόλις 40 ψήφους βρέθηκε 13ος στη λίστα, 10 θέσεις δηλαδή μακριά από τον υποτίθεται «σύντροφο» Νίκο Παππά, που κατέλαβε την τρίτη θέση με 58 ψήφους.

Κατά τα λοιπά, ο Πάνος Σκουρλέτης επιχείρησε να αναδειχθεί «γεφυροποιός» ώστε η μάχη των τάσεων να λήξει με ισοπαλία, αν και η πλάστιγγα, όπως άλλωστε αναμενόταν, έγειρε προς τους προεδρικούς. Από τα 21 νέα μέλη που εκλέχθηκαν, τα επτά -Νίκος Φίλης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Ράνια Σβίγκου, Κατερίνα Κνήτου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Θοδωρής Δρίτσας και Πάνος Λάμπρου- ανήκουν στην ομάδα των «53», ενώ οι υπόλοιποι 14 -Σία Αναγνωστοπούλου, Νίκος Βούτσης, Γιάννης Δραγασάκης, Ρένα Δούρου, Ολγα Γεροβασίλη, Δημήτρης Βίτσας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Αριστείδης Μπαλτάς, Γιάννης Μπαλάφας, Εφη Καλαμαρά, Νατάσσα Θεοδωρακοπούλου, Νίκος Παππάς, Νίκος Σκορίνης και Αντώνης Κοτσακάς- πρόσκεινται στους προεδρικούς. Στην Πολιτική Γραμματεία συμμετέχουν, επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Νωρίτερα, από του βήματος της συνεδρίασης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «τα πήγε καλά, τηρουμένων των αναλογιών» διότι «ποτέ δεν έφυγε από το μυαλό μας το ποιους εκπροσωπούμε». Οσο για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, «άναψε» ακόμη μια φορά φωτιές, αφού εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές αν η Δικαιοσύνη επιταχύνει τις διαδικασίες και «κάποιοι» οδηγηθούν στις φυλακές. Στις παραπάνω δηλώσεις αντέδρασε η αντιπολίτευση, με τη Ν.Δ. να σχολιάζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει φυλακίσεις για να μη συντριβεί και το ΚΙΝ.ΑΛ. να μιλά για «κατασκευή ενόχων».

Keywords
Αναζητήσεις
πολιτικη γραμματεια συριζα πασοκ
Τυχαία Θέματα