Οι πρωθυπουργικές «βολές» για τον ρόλο Στουρνάρα και η παρεξήγηση ( ; ) στα media

Οι πρωθυπουργικές «βολές» για τον ρόλο Στουρνάρα και η παρεξήγηση ( ; ) στα media15.10.2018Παρασκήνιο

Σφοδρά πυρά κατά του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, εξαπέλυσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά

ότι «καλό είναι όλοι όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης σε αυτόν τον τόπο να μάθουμε να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο, όταν πρέπει να μιλήσουμε». Παρ' όλα αυτά, διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης έσπευσαν να διαστρεβλώσουν το νόημα αυτών των αναφορών του Αλέξη Τσίπρα και να τις εμφανίσουν ως αιχμές κατά του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη αναφορά του Αλέξη Τσίπρα είχε συμπληρωθεί και με ορισμένες φωτογραφικές μπηχτές κατά του Γιάννη Στουρνάρα.

Κινδυνολόγοι

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «ορισμένους κατ' εξακολούθηση διαψευδόμενους από τις εξελίξεις εγχώριους θεσμικούς παράγοντες που επιμένουν στις κινδυνολογικές παρεμβάσεις» και μάλιστα ο κ. Τσίπρας συνέστησε στους ίδιους αυτούς παράγοντες «για το δικό τους καλό και για τη δική τους εναπομείνασα αξιοπιστία να είναι λίγο προσεκτικοί πια».

Επί της ουσίας, ο κ. Τσίπρας απαντούσε στις τελευταίες δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος προκλητικά, αντιγράφοντας από το παρελθόν τον ανάλγητο Γερμανό πρώην υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζήτησε -τη στιγμή που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την ακύρωση μέτρων, όπως οι περικοπές στις συντάξεις- την τήρηση των συμφωνηθέντων με τους εταίρους και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις για να μην υπάρξει απόκλιση από τους τεθέντες δημοσιονομικούς στόχους.

Μάλιστα, τα καρφιά Τσίπρα για τις «κινδυνολογικές παρεμβάσεις» ουσιαστικά αφορούσαν τις εκτιμήσεις Στουρνάρα που διατυπώθηκαν στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» το Σάββατο ότι «το διεθνές οικονομικό περιβάλλον είναι λιγότερο φιλικό προς την Ελλάδα από ό,τι αρχικά είχε υποτεθεί» και ταυτόχρονα ότι «η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας υπολείπεται της επενδυτικής βαθμίδας».

Πάντως, ο κ. Τσίπρας στις παραπάνω αναφορές του κατά του Γιάννη Στουρνάρα πρόσθεσε: «Η Ελλάδα επιδιώκει να έχει πετύχει σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού με τις μεγάλες δυνάμεις της περιοχής και του κόσμου μας, δεν αναζητά όμως προστάτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα