«Ψηστήρι» στη νέα γενιά από Ομπάμα κατά Τραμπ

«Ψηστήρι» στη νέα γενιά από Ομπάμα κατά Τραμπ05.11.2018Ειδήσεις

Φουντώνει ο «πόλεμος» στις ΗΠΑ λόγω ενδιάμεσων εκλογών. Μπαίνει στο κάδρο και το Μεταναστευτικό

Από την
Ελενα Στάθου - Ελευθερόγλου

Μία ημέρα πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές για την ανανέωση του αμερικανικού Κογκρέσου και ο πρόεδρος Τραμπ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πείσει τους

ψηφοφόρους να προτιμήσουν τους Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους, προκειμένου το κόμμα του να μη χάσει τις πλειοψηφίες τόσο της Βουλής των Αντιπροσώπων όσο και της Γερουσίας.

Χρησιμοποιώντας την τακτική του εκφοβισμού, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε το περασμένο Σάββατο τους ψηφοφόρους ότι μια ενδεχόμενη νίκη των Δημοκρατικών στις εκλογές της Τρίτης θα φέρει «τον σοσιαλισμό» στις ΗΠΑ, καθώς και την έλευση ορδών «εγκληματιών» από την Κεντρική Αμερική!

«Θα επιβάλουν σοσιαλισμό στη Φλόριντα. Καλώς ήλθατε στη Βενεζουέλα» δήλωσε ο Τραμπ το βράδυ του Σαββάτου σε προεκλογική συγκέντρωση των υποψηφίων για τη Γερουσία και για το αξίωμα του κυβερνήτη της Φλόριντα και της Πενσακόλα Ρικ Σκοτ και Ρον Ντεσάντις, αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του τέως προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα «οργώνει» τις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να πείσει τους Αμερικανούς -ειδικά τους νέους- να σηκωθούν από τον καναπέ τους και να πάνε να ψηφίσουν.

Με αφορμή την απόφαση Τραμπ για αποστολή στρατού στα σύνορα με το Μεξικό, με στόχο την αποτροπή μιας... εισβολής από χιλιάδες ρακένδυτους Νοτιοαμερικανούς μετανάστες, ο Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε πως η αμερικανική κυβέρνηση «προσπαθεί διαρκώς να αποσπά την προσοχή από την πολιτική της». Στον προεκλογικό αγώνα όμως, εκτός του τέως προέδρου, συμμετέχει και ο -εξίσου δημοφιλής- τέως αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Οχάιο, χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο «ανέντιμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα