Στο φως επιστολή-καταπέλτης Αρσένη κατά Σημίτη

Στο φως επιστολή-καταπέλτης Αρσένη κατά Σημίτη05.11.2018Παρασκήνιο

Μετά τη δήλωση συμπαράστασης στον Γιάννο Παπαντωνίου, ο γνωστός νομικός και πρώην υπουργός Νίκος Αλιβιζάτος, που είχε προταθεί από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2015, «ξαναχτύπησε»...

...καθώς έτεινε χείρα προστασίας στον Κώστα Σημίτη, «μαλώνοντας» μάλιστα από το βήμα του συνεδρίου του Ποταμιού τον Σταύρο Θεοδωράκη για την κριτική που άσκησε στον πρώην πρωθυπουργό.



Την ίδια ώρα, όμως, μια άγνωστη επιστολή του αείμνηστου Γεράσιμου Αρσένη προς τον Κώστα Σημίτη, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Νέα Σελίδα», συνιστά πραγματικό καταπέλτη για τα πεπραγμένα του πρώην πρωθυπουργού. Στην επιστολή με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2003 ο Γεράσιμος Αρσένης σε δριμύτατους τόνους αναφέρει -μεταξύ άλλων- απευθυνόμενος στον τότε πρωθυπουργό. «Επί των ημερών σου άνθησαν η διαπλοκή και η διαφθορά. Οι μεθοδεύσεις σου στο Χρηματιστήριο οδήγησαν στην πιο βίαιη αναδιανομή πλούτου που γνώρισε ο τόπος. Εφτιαξες κλειστό κύκλωμα με άτομα που τους ενδιέφεραν μόνο τα προνόμια και τα εισοδήματα. Ανοιξες την πόρτα για την κρίση, που θα την πληρώσουν οι μη προνομιούχοι. Διέσυρες το ΠΑΣΟΚ και το μετέτρεψες σε κεντροδεξιό κόμμα».

Εντύπωση, όμως, προκαλεί και η απάντηση Σημίτη, καθώς αποφεύγει να σχολιάσει το σφοδρό κατηγορητήριο. Εν τω μεταξύ, με... σταλινικά ποσοστά εκλέχθηκαν στη θέση του επικεφαλής και του αντιπροέδρου του Ποταμιού οι Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Μαυρωτάς, αντίστοιχα, καθώς δεν υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι. Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία με την οποία έκλεισαν χθες οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου του Ποταμιού έλαβαν 93,59%, με το 6,41% να επιλέγει το λευκό.

Keywords
Τυχαία Θέματα