Νέες ταχύτητες (!) στα τρένα θα δώσει η διπλή γέφυρα στον Γαλλικό ποταμό

Νέες ταχύτητες (!) στα τρένα θα δώσει η διπλή γέφυρα στον Γαλλικό ποταμό05.11.2018Περιφέρεια

Δύο νέες σιδηροδρομικές γέφυρες θα αντικαταστήσουν τις υφιστάμενες μεταλλικές στον Γαλλικό ποταμό, στο σημείο της ιρλανδικής διάβασης στη Σίνδο

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 8.920.000 ευρώ και με τις νέες γέφυρες τα τρένα θα μπορούν να αναπτύσσουν ταχύτητες μέχρι και 160 χλμ./ώρα.

Φορέας υλοποίησης είναι η ΕΡΓΟΣΕ, ενώ το έργο χρηματοδοτείται

από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος ενημερώθηκε τις προηγούμενες μέρες για το έργο από τον εκπρόσωπο της ΕΡΓΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη Αθ. Κουτσούλα, ενώ σε συνάντηση που είχε με τον εκπρόσωπο της ΓΑΙΑΟΣΕ στη βόρεια Ελλάδα Β. Διαμαντάκη, αλλά και σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Αθ. Σχίζα, αναφέρθηκαν στα θέματα της μίσθωσης του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Σταθμού της Σίνδου, της κατασκευής του εμπορευματικού σταθμού στο στρατόπεδο Γκόνου και της εξέλιξης στο έργο του Δυτικού Προαστιακού Θεσσαλονίκης που θα συνδέσει το Λιμάνι με τον Δήμο Δέλτα και το σιδηροδρομικό δίκτυο.

«Εκτός από την ενημέρωση για τη διπλή σιδηροδρομική γέφυρα στον Γαλλικό, συζητήσαμε επίσης το θέμα του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Σίνδου, που είναι ένα κτίριο ιστορικό, καθώς εδώ έφτασε το χαρμόσυνο νέο της παράδοσης της Θεσσαλονίκης στους Eλληνες το 1912, αφού βρισκόμαστε προ της υπογραφής της σχετικής σύμβασης προκειμένου να αξιοποιηθεί ως Κέντρο Διάδοσης Τοπικής Ιστορίας και Λαογραφίας του Δήμου Δέλτα.

Επίσης, συζητήσαμε το θέμα της κατασκευής εμπορευματικού σταθμού στο στρατόπεδο Γκόνου αλλά και την πορεία των μελετών για τον Δυτικό Προαστιακό Σιδηρόδρομο Θεσσαλονίκης, με τη δημιουργία στάσεων στα Διαβατά, στη Σίνδο, στην οδό Πόντου και στο Καλοχώρι.
Oλα αυτά είναι έργα που ωριμάζουν και τα επόμενα χρόνια θα συμβάλουν, άμεσα ή έμμεσα, στην αναβάθμιση της περιοχής μας. Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Δέλτα δεν είναι ουραγός και δεν είναι εσωστρεφής. Συζητεί με υπερκείμενους ή τρίτους φορείς, έχει λόγο, προτείνει και διεκδικεί έργα. Παίρνει πρωτοβουλίες που έχουν καταστήσει τον δήμο μας από ουραγό σε δήμο με ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης» δήλωσε ο κ. Φωτόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα