Ενωμένη Ευρώπη όχι μόνο στα λόγια

Ενωμένη Ευρώπη όχι μόνο στα λόγια09.05.2018Πρόσωπα

Το μήνυμα του Παυλόπουλου για τις προϋποθέσεις με τις οποίες η Ε.Ε. θα φέρει εις πέρας την αποστολή της

Οι Ελληνες, ως κατεξοχήν συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι, οφείλουμε να υπερασπιστούμε την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την ολοκλήρωση, η οποία πρέπει εις το εξής να στηριχθεί πρωτίστως στην ενίσχυση της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και της Πολιτικής Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο χθεσινό μήνυμά του, με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης.

Ο Πρ. Παυλόπουλος αναφέρει πως

συνολικά η ευρωπαϊκή ενοποίηση πρέπει να στηριχθεί σε τέσσερις άξονες. Ο πρώτος άξονας αφορά την ΚΕΠΠΑ, αναφέρει ο Πρ Παυλόπουλος, «εν όψει των συνεχώς εντεινόμενων παγκόσμιων προκλήσεων», και συγκεκριμένα «πρέπει αμέσως να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς διαμόρφωσης αποτελεσματικής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας».

Η οικονομία

Δεύτερος άξονας, η οικονομική ενοποίηση με ενίσχυση της ευρωζώνης, που οφείλει να καταστεί επαρκής και βιώσιμη μέσω σειράς μέτρων, κυρίως με τη θωράκιση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τρίτος άξονας ενοποίησης, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι η υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους δικαίου, ώστε να μην ευνοείται η εμφάνιση λαϊκιστικών, ακόμη και νεοναζιστικών μορφωμάτων, και τέταρτος άξονας, η αντιμετώπιση του μείζονος μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, αλλά υπό όρους ανθρωπισμού - που αποτελεί υπαρξιακό ζήτημα για την Ε.Ε. και τον πολιτισμό της.

«Μόνο υπό τις προϋποθέσεις αυτές η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί και πρέπει να φέρει σε πέρας την ιστορική της αποστολή, τόσο έναντι των κρατών-μελών της όσο και έναντι της ανθρωπότητας εν γένει» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα