Προαναγγελία Παππά για ενιαίο ταμείο Τύπου και στήριξη των ΜΜΕ

Προαναγγελία Παππά για ενιαίο ταμείο Τύπου και στήριξη των ΜΜΕ26.01.2018Πρόσωπα

Ακόμη μία φορά -με την ελπίδα, επιτέλους, τα λόγια να γίνουν πράξεις- ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς προανήγγειλε τη δημιουργία ενός ενιαίου ταμείου Τύπου και τη λήψη άμεσων μέτρων για τη στήριξη των εφημερίδων.

Μιλώντας σε διημερίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ τόνισε ότι ο διάλογος που έχει ανοίξει με τις ενώσεις για το συγκεκριμένο

θέμα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων και πολιτική ομοψυχία, ώστε να μπουν οι βάσεις και να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για τη στήριξη του κλάδου.

«Δεν θα επανεφεύρουμε τον τροχό» σημείωσε ο υπουργός και τόνισε: «Ολα πρέπει να γίνουν διακομματικά για να αποφύγουμε έξωθεν δυσκολίες». Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης του Τύπου, μίλησε για το άνοιγμα της ΕΡΤ και την επαναφορά των θέσεων εργασίας, τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος προβλέπει ελάχιστο αριθμό εργαζομένων και συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το barcode στις εφημερίδες, το οποίο χαρακτήρισε «σύστημα διαφάνειας», το μητρώο των online media, στο οποίο ήδη έχουν εγγραφεί 1.000 ιστοσελίδες, τη στήριξη του συστήματος 70-30 για τον περιφερειακό Τύπο, το οποίο θα διαφυλαχθεί και, αν δεν τηρηθεί, θα υπάρξουν τα ανάλογα πρόστιμα. Αυξημένο ρόλο, κατά τον κ. Παππά, πρέπει να έχουν οι ενώσεις του Τύπου, με τις κυβερνήσεις να ακολουθούν με κατάλληλους πόρους για μια σωστή διαχείριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα