Πώς «έδεσαν» το σκάνδαλο οι Αμερικανοί

Πώς «έδεσαν» το σκάνδαλο οι Αμερικανοί11.02.2018Παρασκήνιο

Καταγεγραμμένες σε βίντεο (για να μην αμφισβητηθούν) όλες οι καταθέσεις στο FBI

■ Με ποιον τρόπο η εταιρία «εκβίαζε» τους υπαλλήλους της για να κρατούν το στόμα τους κλειστό ■ Μεγάλο στοίχημα των εισαγγελικών Αρχών τώρα, ο εντοπισμός των διαδρομών του μαύρου χρήματος

Το μυστήριο του θανάτου του εκδότη Μαυρίκου που, σύμφωνα με τις αναφορές, ήταν επιφορτισμένος με το να «ξεπλένει» τις μίζες

Η Θέση μας: Τα παράσιτα της Novartis

Διαβάστε

επίσης:

►Η αποκάλυψη (;) της μάρτυρος και η... σιωπή των δικαστικών ενώσεων►Τι είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ στον Μητσοτάκη πριν ξεσπάσει η θύελλα;►Βροχή οι καταγγελίες για φωτογραφικούς διαγωνισμούς στον Δήμο Αθηναίων►Οταν ο Αλ. Τσίπρας γνώρισε τον γείτονα της μητέρας του Δημ. Παπαγγελόπουλο►Ελληνοκύπριος δικηγόρος περιγράφει το χρονικό της ομηρίας του►Μίκης - Αλέξης: Η σχέση στοργής που κατέληξε σε σχέση οργής►Ο έρωτας των τουριστών για τη Θεσσαλονίκη (και τη Μακεδονία) αρχίζει από το στομάχι!►Το σχέδιο των τραπεζών για τη «λερναία ύδρα» των «κόκκινων» δανείων

Γραμμένες σε βίντεο (για να μην αμφισβητηθούν) όλες οι καταθέσεις στο FBI. Με ποιον τρόπο η εταιρία «εκβίαζε» τους υπαλλήλους, για να κρατούν το στόμα τους κλειστό.

Μέθοδοι μαφίας, συναλλαγές... κάτω από το τραπέζι, δωροδοκίες εκατομμυρίων ευρώ σε πολιτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, τρομοκράτηση αλλά και χειραγώγηση προσώπων που βρίσκονταν σε θέσεις «κλειδιά» αποτελούν μόνο μερικά από τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ του σκανδάλου της Novartis.

Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις προέρχονται από τα χείλη των προστατευόμενων μαρτύρων σε Ελλάδα και Αμερική και έρχονται να ενισχύσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στοιχεία που έχει ήδη στα χέρια της και αξιολογεί η Δικαιοσύνη και, όπως εκτιμούν νομικοί, αναδίδουν οσμή εγκληματικής οργάνωσης με λευκά κολάρα. Ημερολόγια, χειρόγραφες σημειώσεις αλλά και ηλεκτρονικά αρχεία έχουν μπει στο στόχαστρο της έρευνας, καθώς ο όγκος των στοιχείων, που σε πολλές περιπτώσεις προέρχονται από εφόδους των εισαγγελέων σε γραφεία και σπίτια, φέρεται τεράστιος και εκτιμάται ότι κρύβει πολλά μυστικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν στοιχεία που ενισχύουν την αξιοπιστία των προστατευόμενων μαρτύρων που κατέθεσαν στην ελληνική Δικαιοσύνη, οι οποίοι δέχονται ομαδικά πυρά από τα πρόσωπα που εμπλέκουν με τις μαρτυρίες τους στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί. Πρόκειται για μάρτυρες που, προτού περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα, υποβλήθηκαν σε ειδικά τεστ, ακόμη και από ψυχολόγους, για να αξιολογηθούν η προσωπικότητα και η αξιοπιστία τους. Μάλιστα, τα στοιχεία τους βρίσκονται κλειδωμένα σε γραφείο της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ενώ είναι σε γνώση μόνο του αρμόδιου τμήματος προστασίας μαρτύρων της Ασφάλειας.

Μυστικότητα

Είναι ενδεικτικό πως για να τηρηθεί η απόλυτη μυστικότητα της ανάκρισης και να προστατευτούν οι μάρτυρες, οι οποίοι εκφράζουν φόβους για τη ζωή τους, οι καταθέσεις ελήφθησαν ώρες και ημέρες που η Εισαγγελία δεν λειτουργούσε και δεν παρέστη σε αυτές γραμματέας.
Τα στοιχεία της ογκωδέστατης δικογραφίας, σύμφωνα με πληροφορίες, ενισχύονται και από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, που δόθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας την οποία διενεργούν οι αμερικανικές Αρχές, καθώς τα συγκεκριμένα πρόσωπα φέρεται ότι αναφέρουν στις μαρτυρίες τους σχεδόν το σύνολο των πολιτικών που καταγράφονται στις καταθέσεις των τριών μαρτύρων που έχουν μπει σε καθεστώς προστασίας στη χώρα μας.

Μάλιστα, οι Αμερικανοί φέρεται ότι έχουν στη διάθεσή τους αποκαλυπτικές απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες αλλά και βίντεο, όπου καταγράφονται αναφορές από τις οποίες προκύπτουν παράνομες συναλλαγές αλλά και δωροδοκίες. Μάλιστα, στα στοιχεία των αμερικανικών Αρχών φέρεται ότι αναφέρονται και πρόσωπα που δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται, «καθώς έχουν βρεθεί στο επίκεντρο και άλλων πολύκροτων υποθέσεων».

Το μεγάλο στοίχημα για τις εισαγγελικές Αρχές είναι να εντοπιστούν οι διαδρομές του μαύρου χρήματος που φέρεται ότι διακινήθηκε μέσω εταιριών που αποτέλεσαν τα ενδιάμεσα οχήματα προκειμένου να χαθούν τα ίχνη εκατομμυρίων ευρώ. Για αυτόν τον λόγο, ήδη, ανοίγουν λογαριασμοί προσώπων που φέρεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ αναμένονται απαντήσεις από δικαστικές συνδρομές σε Ελβετία και Κύπρο. Αλλωστε, οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν δώσει στις καταθέσεις τους στοιχεία που οδηγούν σε ύποπτους λογαριασμούς του εξωτερικού, ενώ οι Αμερικανοί εμφανίζονται να έχουν στη διάθεσή τους καταγγελίες σε βάρος χιλιάδων γιατρών, οι οποίοι πήραν ως «δωράκια» πολυτελή ταξίδια με αντάλλαγμα τη συμμετοχή τους σε ένα άτυπο δίκτυο χορήγησης φαρμάκων της εταιρίας στους ασθενείς τους.

Το «πάρτι» της διαφθοράς και το μυστήριο με τον θάνατο του Παν. Μαυρίκου

Οι καταθέσεις που έχει στα χέρια του το FBI θεωρούνται ιδιαίτερης βαρύτητας και έχουν καταγραφεί σε βίντεο προκειμένου να μην τεθούν υπό αμφισβήτηση
.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι μάρτυρες μιλούν για εκβιαστικές πρακτικές που φέρεται ότι μεταχειριζόταν η Novartis για να σφίγγει τον κλοιό γύρω από στελέχη και υπαλλήλους της, προκειμένου να τους χειραγωγεί και να πετυχαίνουν τους στόχους της εταιρίας, κρατώντας παράλληλα κλειστό το στόμα τους. Είναι ενδεικτικό, όπως λένε άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, πως η εταιρία προχώρησε σε απολύσεις, στην προσπάθειά της να εντοπίσει τους υπαλλήλους που μίλησαν.

Πολλοί είναι εκείνοι που συνδέουν αυτές τις πρακτικές με την απόπειρα αυτοκτονίας στελέχους της πολυεθνικής την Πρωτοχρονιά του 2017, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η οποία αποτέλεσε και την αφορμή ραγδαίων εξελίξεων, ενώ θεωρούν ότι ενισχύονται τα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες, ότι ήταν επιφορτισμένος με το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που εμφανίζεται να διοχέτευε η εταιρία σε πολιτικά πρόσωπα.

Για τους Αμερικανούς, από τις μαρτυρίες αλλά και τα προσκομισθέντα στοιχεία φέρεται ότι προκύπτει ένα ενορχηστρωμένο πάρτι διαφθοράς στον χώρο της Υγείας με πολυκομματική συναίνεση.
Και αυτό γιατί εκτιμούν ότι έχουν στοιχεία ικανά να συνδέσουν τις μίζες με συμφωνίες που υπέγραψε η πολυεθνική εταιρία, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί στον χώρο του φαρμάκου, εκτοξεύοντας τους τζίρους της τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στις ελληνικές εισαγγελικές Αρχές έχει δοθεί μόνο ένα μικρό μέρος των στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει οι Αμερικανοί, οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν ανοιχτή έρευνα, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η Novartis.

Keywords
Τυχαία Θέματα