Μέσω... κύκλων διάψευση από τον Στουρνάρα

Μέσω... κύκλων διάψευση από τον Στουρνάρα10.02.2018Παρασκήνιο

Την πίεση των καταγγελιών και της θύελλας αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η υπόθεση Novartis αισθάνεται, όπως φαίνεται, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Μία ημέρα μετά τη μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε, προχθές, στην οποία δεν είχε όμως απαντήσει στο καίριο ερώτημα αν είχε κάνει ευνοϊκό διακανονισμό

για τη Novartis, όπως κατήγγειλε ένας από τους μάρτυρες, ο κ. Στουρνάρας επανήλθε χθες στο θέμα. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά επέλεξε να απαντήσει μέσω πηγών της Τραπέζης της Ελλάδος.

Ειδικότερα, πηγές της κεντρικής τράπεζας ανέφεραν χθες το μεσημέρι ότι «ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος δεν υπέγραψε ποτέ απόφαση συμψηφισμού, ούτε για τη Novartis ούτε για οποιαδήποτε άλλη εταιρία, όσο ήταν υπουργός Οικονομικών».
Πάντως, προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι η απάντηση δεν δόθηκε εξαρχής από τον ίδιο τον κ. Στουρνάρα στην εκτενέστατη δήλωσή του.

Τη σοβαρή αυτή παράλειψη επεσήμανε χθες η «δημοκρατία», κάτι που φαίνεται ότι θορύβησε τον κεντρικό τραπεζίτη και προκάλεσε λίγες ώρες αργότερα τη διαρροή. Και πάλι, όμως, προκύπτει το εύλογο ερώτημα: γιατί ο διοικητής της ΤτΕ δεν προέβη σε επίσημη διάψευση της σε βάρος του καταγγελίας, αλλά προτίμησε την άτυπη απάντηση μέσω «κύκλων»;

Keywords
Τυχαία Θέματα