Πλησιάζει επικίνδυνα τις ΗΠΑ ο τυφώνας Φλόρενς

Πλησιάζει επικίνδυνα τις ΗΠΑ ο τυφώνας Φλόρενς12.09.2018Ειδήσεις

Η Φλόρενς, ο χειρότερος τυφώνας των τελευταίων 60 χρόνων, πλησιάζει απειλητικά τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ και αναμένεται να φτάσει στην ξηρά την Πέμπτη.

Οι Αρχές της Βιρτζίνια και της Βόρειας και Νότιας Καρολίνας έδωσαν εντολή σε 1.500.000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς οι επιστήμονες θεωρούν ότι ο τυφώνας

φτάνοντας στις ακτές θα μετατραπεί σε κατηγορίας 5 από 4 που είναι μέχρι στιγμής.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ραλφ Νόρθαμ εξέδωσε εντολή εκκένωσης για περίπου 245.000 κατοίκους στις παράκτιες περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες και ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Χένρι ΜακΜάστερ εξέδωσε εντολή εκκένωσης για περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους κατά μήκος της ακτογραμμής της πολιτείας.
Τουλάχιστον άλλοι 250.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν χθες από το Αουτερ Μπανκς στη Βόρεια Καρολίνα, μετά τους 50.000 που επίσης έλαβαν εντολή εκκένωσης από το νησιά Χατέρας και Οκρακοκ.

Οι κυβερνήτες της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας, της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ κήρυξαν χθες τις περιοχές τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Λίγες ώρες αργότερα το παράδειγμά τους ακολούθησε και η δήμαρχος της αμερικανικής πρωτεύουσας Ουάσινγκτον, Μιούριελ Μπόουζερ.
Οι επιστήμονες, πάντως, προειδοποιούν ότι ο τυφώνας Φλόρενς είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε τουλάχιστον έξι πολιτείες, οι οποίες θα χρειαστούν χρόνο για να ανακάμψουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα