83η ΔΕΘ: Πάνω από 50.000 επισκέπτες σε μία ημέρα!

83η ΔΕΘ: Πάνω από 50.000 επισκέπτες σε μία ημέρα! 11.09.2018Ρεπορτάζ

Στην προτίμηση του κοινού οι εταιρίες- κολοσσοί των ΗΠΑ και οι ελληνικές start-ups - Κοσμοσυρροή στις συναυλίες

Το αδιαχώρητο επικράτησε την Κυριακή στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, αφού οι «μηχανές» της 83ης ΔΕΘ μπήκαν για τα καλά σε λειτουργία και περισσότερα από

50.000 άτομα πέρασαν τις πύλες της Εκθεσης.

Η ροή του κόσμου τη δεύτερη ημέρα της 83ης ΔΕΘ ήταν εντυπωσιακή και σαφώς μεγαλύτερη από την αντίστοιχη περσινή Κυριακή της διοργάνωσης, όπως αναφέρει η διοργανώτρια ΔΕΘ-Helexpo. Ακόμα όμως και το Σάββατο, ημέρα με έντονη πολιτική χροιά για τη ΔΕΘ, κατά την οποία συνήθως οι επισκέπτες είναι πιο περιορισμένοι, ο κόσμος δεν πτοήθηκε και επέλεξε να επισκεφθεί την Εκθεση.

Την Κυριακή ξεκίνησαν και τα music events, με τις Μέλιsses και τον Βασίλη Καρρά να ανεβαίνουν στη σκηνή και να προκαλούν πανδαιμόνιο. Χθες, τη σκυτάλη πήραν η Νατάσα Θεοδωρίδου και ο Γιώργος Παπαδόπουλος. Σημειώνεται ότι ο κόσμος μπορεί να παρακολουθεί τις συναυλίες με το εισιτήριο της Εκθεσης.

Μεγάλο ενδιαφέρον προσελκύει το αμερικανικό περίπτερο (13), στο οποίο ο κόσμος κάνει ουρές για να δει από κοντά τις καινοτομίες των αμερικανικών εταιριών-κολοσσών που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της συμμετοχής των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας. Συνεχείς, δε, είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται στον κεντρικό χώρο του περιπτέρου, το οποίο έχει διαμορφωθεί για τον σκοπό αυτόν.

Ανάλογη κινητικότητα διαπιστώνεται και στο περίπτερο 12, όπου περισσότερες από 100 ελληνικές start-ups παρουσιάζουν το αύριο του ελληνικού επιχειρείν.

Ουρές για το «Υδρα» και το «Κατσώνης»

Στιγμές... «Αβέρωφ» ζει ακόμα μια φορά η Θεσσαλονίκη. Η μεγάλη επισκεψιμότητα που σημειώθηκε το 2017, το διάστημα που το θρυλικό θωρηκτό βρισκόταν στην πόλη, αποτέλεσε την αφορμή για να δέσουν στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας ακόμα δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.
Ηδη, η φρεγάτα «Υδρα» και το υποβρύχιο «Κατσώνης» έχουν γίνει πόλος έλξης για τους Βορειοελλαδίτες και είναι εκεί για να «σηκώσουν» για άλλη μια φορά το πεσμένο λόγω των Μνημονίων φρόνημα των Ελλήνων.

Τα δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού μας βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη από το προηγούμενο Σάββατο, ημέρα έναρξης της 83ης ΔΕΘ-HELEXPO. Ηρθαν από τη Σαλαμίνα στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΓΕΕΘΑ στη ΔΕΘ και καλούν μικρούς και μεγάλους, Ελληνες και τουρίστες, να τα επισκεφτούν και να τα θαυμάσουν από κοντά.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της φρεγάτας «Υδρα», αντιπλοίαρχο Σταύρο Πολυδώρου, που μίλησε στη «δημοκρατία», ήδη τις τρεις πρώτες ημέρες περισσότεροι από 1.600 επισκέπτες έχουν ξεναγηθεί στους χώρους του πλοίου και έχουν θαυμάσει από κοντά το κανόνι, που αποτελεί ατραξιόν. Αντίστοιχος αριθμός επισκεπτών εκτιμάται ότι βρέθηκε και στο υποβρύχιο «Κατσώνης».

Πρόκειται για εκθέματα που δεν μπορούν να μπουν στους χώρους του εκθεσιακού φορέα και τα οποία αξίζει κανείς να δει από κοντά. Τα πλοία θα είναι ανοιχτά για το κοινό, για επισκέψεις έως την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, κατά τις ώρες 10.00-13.00, 17.00-20.00. Αναμένεται να αναχωρήσουν από τη Θεσσαλονίκη και να επιστρέψουν στη Σαλαμίνα το πρωί του Σαββάτου, ενώ το ταξίδι θα διαρκέσει μία ημέρα.

Η φρεγάτα «Υδρα» είναι το πέμπτο πλοίο που φέρει αυτό το όνομα στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού. Είναι γερμανικής κατασκευής, τύπου ΜΕΚΟ 200 ΗΝ. Είναι η πρώτη φρεγάτα του τύπου αυτού, καθελκύστηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας τον Ιούνιο του 1991 και παραδόθηκε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τον Οκτώβριο του 1992. Το όνομα του πλοίου προέρχεται από το νησί. Το υποβρύχιο «Κατσώνης» (S-123) κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία των ΕΝΑΕ στον Σκαραμαγκά. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2016. Είναι το τέταρτο Υ/Β τ. 214 που είχε παραγγελθεί, ίδιου τύπου με το Υ/Β «Παπανικολής».

Β. Στολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα