Περισσότερους από 151 βλέπει ο Κατρούγκαλος

Περισσότερους από 151 βλέπει ο Κατρούγκαλος14.01.2019Πρόσωπα

Τη βεβαιότητά του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα λάβει παραπάνω ψήφους από την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών (151 βουλευτές) εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε «ιστορική στιγμή, που ανοίγει μια νέα περίοδο φιλίας και οικονομικής συνεργασίας για τα δύο κράτη, και επιβεβαιώνει τον πρωταγωνιστικό

ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή» την υπερψήφιση της συνταγματικής αναθεώρησης από τη Βουλή της ΠΓΔΜ, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Μετά την επίσημη γνωστοποίηση από τη γειτονική χώρα ότι ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία, η συμφωνία θα εισαχθεί προς κύρωση στη Βουλή» αποσαφήνισε. Κατέστησε, μάλιστα, σαφές ότι η εν λόγω συνταγματική αναθεώρηση κινείται στο πλαίσιο που θέτει η Συμφωνία των Πρεσπών και υπογράμμισε πως έχουν εξασφαλιστεί οι δικλίδες ασφαλείας ώστε να μην υπάρξουν αλυτρωτικές ερμηνείες.

Επ' αυτού, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «οι δηλώσεις της κυβέρνησης Ζάεφ δεν έχουν αφήσει πια κανένα περιθώριο αμφιβολιών, ειδικά επί του ανύπαρκτου θέματος περί -δήθεν- αναγνώρισης εθνότητας, που κατασκεύασε η Νέα Δημοκρατία» και πρόσθεσε ότι «η τροπολογία ΧΧΧΙΙΙ ορίζει ρητά ότι η υπηκοότητα δεν προσδιορίζει ούτε προκαθορίζει την εθνότητα στην οποία ανήκουν οι πολίτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα