Αλωση της Κεντροαριστεράς με τα «ορφανά» του Σημίτη

Αλωση της Κεντροαριστεράς με τα «ορφανά» του Σημίτη14.01.2019Παρασκήνιο

Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε χθες στο Μέγαρο Μουσικής τη νέα φάση του ΣΥΡΙΖΑ με τη στήριξη εθνομηδενιστών

Με αντιδημοκρατικές προσαγωγές -πρωτοφανείς σε μια ευρωπαϊκή χώρα-

μελών και αριστερών υποστηρικτών της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών έξω από το Μέγαρο Μουσικής, και με την παρουσία πληθώρας «εθνομηδενιστών» και παλιών «εκσυγχρονιστών» από τα αζήτητα της περιόδου Κώστα Σημίτη μέσα στην αίθουσα, ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε χθες τη νέα φάση του ΣΥΡΙΖΑ και... έβαλε πλώρη να διεμβολίσει την Κεντροαριστερά.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να στηριχτεί η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ αλλά και να σταλεί μήνυμα στο ΚΙΝ.ΑΛ. της Φώφης Γεννηματά για τη συγκρότηση «κεντροαριστερού μετώπου» με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως εκ τούτου, η παρουσία του πρωθυπουργού -λίγες ώρες μετά την οριστική ρήξη με τον Πάνο Καμμένο- στην εκδήλωση μόνο τυχαία δεν ήταν.

Μιλώντας σε αυτό το ακροατήριο ο κ. Τσίπρας επανέλαβε όσα είχε πει αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, καταγγέλλοντας παράλληλα τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα που δέχθηκαν βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ., με αιχμές και στη Ν.Δ.

Στη συνέχεια μπήκε στην ουσία καλώντας σε συστράτευση όλων των προοδευτικών δυνάμεων σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. «Να συγκροτήσουμε ένα ευρύ μέτωπο σε όλα τα επίπεδα. Στις αυτοδιοικητικές, στις ευρωεκλογές, ακόμη και στις εθνικές εκλογές. Χωρίς ηγεμονισμούς, να γίνει ο κορμός (σ.σ.: ο ΣΥΡΙΖΑ) μιας νέας ενωτικής διαδικασίας της αριστερής και προοδευτικής συμπαράταξης» είπε ο κ. Τσίπρας. «Εχουμε ήδη αργήσει να ανταποκριθούμε στην ιστορική μας ευθύνη. Κι όσο συνεχίζουμε να κωλυσιεργούμε, αφήνουμε χώρο για την ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση του ακραίου συντηρητισμού» πρόσθεσε.

Παρόντες στο Μέγαρο ήταν ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, οι πρώην υπουργοί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Νίκος Μπίστης, Γιάννης Ραγκούσης και Μιχάλης Σταθόπουλος, και ακόμη οι Σωτήρης Βαλντέν, Αντώνης Λιάκος και Νίκος Μαραντζίδης, ενώ τη σύνθεση της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης αποτελούσαν οι Αννα Αναγνωστοπούλου, Ηλίας Νικολακόπουλος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Αννα Παπαδημητρίου και Μιχάλης Σαμπατακάκης. Το «παρών» έδωσε επίσης ο Τέρενς Κουίκ, που έχει γίνει πιο ΣΥΡΙΖΑ και από τους συριζαίους.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Η Αριστερά της ανηθικότητας

Το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, όπως τουλάχιστον αρέσκεται να την εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει παύσει προ πολλού να υφίσταται σε διάφορους τομείς. Με τους τελευταίους χειρισμούς για την κυβερνητική κρίση χάνεται και το «φύλλο συκής».

Ο κυνισμός αναγορεύεται σε επίσημο δόγμα ακόμη και από εκείνους οι οποίοι κομπορρημονούσαν ότι αποτελούν το «νέο» απέναντι στο «παλιό». Με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούν και αυτοί τις ίδιες μεθόδους που κάποτε κατηγορούσαν. Πολιτική γενναιότητα δεν είναι η «εξαγορά» βουλευτών -και δη του έως χθες κυβερνητικού εταίρου- με αντάλλαγμα την παραμονή στην εξουσία. Αυτό συνιστά εξαχρείωση που, εν μέσω γενικότερης αξιακής κρίσης, ταυτίζει έτι περαιτέρω, επί των ημερών της Αριστεράς, την πολιτική με την ανηθικότητα...

Ανδρέας Καψαμπέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα