Ένταση στην πορεία των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ μπροστά από τη Βουλή στην είσοδο της Βασιλίσσης ΣοφίαςΟι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές κάνοντας χρήση χημικώνΜερίδα διαδηλωτών έκαψε και ένα ομοίωμα
«πτυχίου ανεργίας»

Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών επικράτησε έξω από τη Βουλή, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου αναπληρωτών εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμών.

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ μπροστά από την Βουλή στην είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, προσπαθώντας να σπάσουν τον φραγμό των αστυνομικών κλούβων. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών. Μερίδα διαδηλωτών έκαψε και ένα ομοίωμα «πτυχίου ανεργίας».

Με κεντρικό σύνθημα «μαζικοί διορισμοί όλων των αναπληρωτών όχι στην παιδεία των περικοπών», οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ζητούν να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο και σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «Η επίθεση αφορά το σύνολο της εκπαίδευσης. Η καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας, η επίθεση στην ειδική αγωγή, το ν/σ για το Νέο Λύκειο, η αντιδραστική αναδιάρθρωση στην Γ’βάθμια μας καλούν να δώσουμε από κοινού ανυποχώρητο αγώνα για τα χρόνια δουλειάς και σπουδών μας, για το δημόσιο σχολείο των όλων και των ίσων, για τις επόμενες γενιές εκπαιδευτικών».

Μετά τη λήξη της πορείας, το συντονιστικό αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα πραγματοποιήσει συνέλευση στο κτίριο της πρυτανείας που τελεί υπό κατάληψη για το σχεδιασμό των επόμενων κινητοποιήσεών τους.

Παράλληλα σημειώνεται ότι για σήμερα η ΔΟΕ είχε κηρύξει 24ωρη απεργία ενώ η ΕΛΜΕ κι η ΟΛΜΕ 3ωρη στάση εργασίας από τις 11-2 μ.μ. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην πορεία.

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας έχει αποκατασταθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα