Εκοιμήθη ο φωτισμένος ιεράρχης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

Εκοιμήθη ο φωτισμένος ιεράρχης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος14.01.2019Ρεπορτάζ

Σοκ στην Ορθοδοξία! Εκοιμήθη ξαφνικά χθες το βράδυ ο πολυαγαπημένος και αγωνιστής μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

Ο μακαριστός υπήρξε ιδιαίτερα επικοινωνιακός, με σειρά δημοσίων παρεμβάσεων, ενώ στο παρελθόν αρθρογραφούσε και στη «δημοκρατία». Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Το τελευταίο διάστημα ο μητροπολίτης έδινε μεγάλο αγώνα για τα δίκαια της Μακεδονίας και υπήρξε από τους λίγους που με τον

λόγο τους επέκριναν τις αποφάσεις των πολιτικών, απαιτώντας δημοψήφισμα για το εθνικό θέμα.

Ο κυρός Παύλος γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1947. Μετά το πέρας των εγκύκλιων σπουδών του εισήλθε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αποφοίτησε το 1971.

Το 1973 χειροτονήθηκε διάκονος, τον Νοέμβριο του 1974 πρεσβύτερος και έλαβε το οφίκιο του αρχιμανδρίτη από τον μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο.

Το 1998 κλήθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναλάβει τη γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της συνοδικής υποεπιτροπής για τη χρηματοδότηση των χριστιανικών οικογενειών της Θράκης για την απόκτηση τρίτου τέκνου, της συνοδικής υποεπιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες κ.λπ.

Επί πολλά έτη ήταν παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών. Για περισσότερα από 30 χρόνια ασχολήθηκε με τους νέους και τα προβλήματά τους ως ιερέας, πνευματικός, κατηχητής και εκπαιδευτικός, ενώ παράλληλα κλήθηκε να μιλήσει σε σχολές γονέων και ιερατικά και νεανικά συνέδρια σε πολλές ιερές μητροπόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος την 28η Φεβρουαρίου 2006.

Keywords
Τυχαία Θέματα