Περηφάνια στο Σύνταγμα για τη σημαία του Κατσίφα

Περηφάνια στο Σύνταγμα για τη σημαία του Κατσίφα21.01.2019Πρόσωπα

Ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία

Εκείνη την ώρα έφτασε στο Σύνταγμα η σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου

έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας, στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου.

Την τεράστια σημαία του Κωνσταντίνου έφεραν στο κέντρο της Αθήνας Βορειοηπειρώτες, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο. Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πέρυσι είχε διαθέσει έναν μηνιάτικο μισθό του προκειμένου να ράψει τη σημαία. Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκάλεσε και η αδερφή του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Ερμιόνη Κατσίφα, η οποία κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου κρατούσε στα χέρια της μια σημαία με το πρόσωπο του αγαπημένου αδελφού της.

«Πάσα γη τάφος για τους ήρωες» ανέφερε η Ερμιόνη όταν ανέβηκε στην εξέδρα των ομιλητών, αναφερόμενη σε όσους έχουν φύγει από τη ζωή και ιδιαίτερα στον αδελφό της, και συνέχισε απευθυνόμενη στο συγκεντρωμένο πλήθος: «Η παρουσία σας εδώ σήμερα (χθες) είναι η απάντηση στους προδότες».

«Ο Κωνσταντίνος θυσιάστηκε για τη Μακεδονία, θυσιάστηκε για τη Βόρεια Ηπειρο» πρόσθεσε ακόμη η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα εν μέσω χειροκροτημάτων. «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» βροντοφώναξε. Στο συλλαλητήριο κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ενώ οι διαδηλωτές κρατούσαν και τη σημαία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα