Ο ιερέας - αστυνόμος με βραβεία για το λάδι του!

Ο ιερέας - αστυνόμος με βραβεία για το λάδι του!21.01.2019Πρόσωπα

Λειτουργεί στην Καμαρίνα Ζαλόγγου, υπηρετεί στο Α.Τ. Πρέβεζας και κέρδισε το χρυσό στο Λονδίνο!

Ενας καλός αστυνομικός μπορεί να γίνει και ένας καλός ιερέας, φτάνει να έχει συνείδηση. Και όταν είσαι ευσυνείδητος, μπορεί να γίνεις ένας καλός ελαιοκαλλιεργητής». Αυτά είναι τα λόγια του 36χρονου Βασίλειου Ρούσσα, ιερέα, αστυνόμου, βιοκαλλιεργητή με χρυσό βραβείο για το ελαιόλαδο.

Ο κ. Ρούσσας είναι πατέρας τριών παιδιών, υπηρετεί στην Αστυνομία Πρέβεζας, τις Κυριακές λειτουργεί στην ενορία του στην Καμαρίνα Ζαλόγγου και

στον ελεύθερο χρόνο του βρίσκεται στον ελαιώνα του, στο Νεοχώρι Αρτας, όπου γεννήθηκε! Πρόσφατα κέρδισε το χρυσό βραβείο για την ποιότητα του ελαιολάδου που παράγει σε διεθνή διαγωνισμό στο Λονδίνο.

Το 2000 πέτυχε στη Σχολή Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Εναν χρόνο αργότερα με κατατακτήριες εξετάσεις εισάγεται στη Σχολή Αστυφυλάκων και το 2003 αρχίζει να εργάζεται ως αστυνομικός στην Αθήνα σε διάφορες περιοχές, όπως στο Αιγάλεω, στη δυτική Αττική. Παράλληλα, σπουδάζει Θεολογία, το 2010 παίρνει πτυχίο και μετατίθεται στην Αστυνομία της Πρέβεζας, και λόγω του πτυχίου του γίνεται ανθυπαστυνόμος.

Στο Νεοχώρι Αρτας έχει την πατρική περιουσία του, 10 στρέμματα γης με 220 ελαιόδεντρα στις εκβολές του ποταμού Αραχθου, όπου καλλιεργεί ελιές ποικιλίας κορωνέικη. Το βιολογικό ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας, που έχει τη βραβευμένη ετικέτα «Ποίημα», διακρίθηκε για την εξαιρετική ποιότητά του και τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο στον διαγωνισμό London International Olive Oil Competitition 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα