Πέντε έργα ΕΣΠΑ για ιδιωτικές επιχειρήσεις

Πέντε έργα ΕΣΠΑ για ιδιωτικές επιχειρήσεις17.09.2018ΠαιδείαΟικονομία

Από την Ενωση Επιμελητηρίων

Την υλοποίηση πέντε έργων, συνολικού προϋπολογισμού 40.000.000 ευρώ, σε κρίσιμους τομείς για τις ανάγκες των επιχειρήσεων έχει αναλάβει ως τελική δικαιούχος η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδος. Τα έργα, που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ, αφορούν μεταξύ άλλων υποστηρικτικές δράσεις για τη βέλτιστη

διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων, αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων 15.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση 1.270 ανέργων, όπως και το ηλεκτρονικό ΓΕΜΗ. Ειδικότερα, το πρώτο έργο αφορά την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης, από την υποβολή της αίτησης μιας επιχείρησης έως την έκδοση της τελικής πράξης.

Το δεύτερο στοχεύει στην ενίσχυση 15.000 εργαζομένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και περιλαμβάνει την υλοποίηση ενεργειών διάγνωσης των εκπαιδευτικών αναγκών των ωφελουμένων, την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης στη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής, και την πιστοποίηση των καταρτισθέντων.

Μαθητεία

Το τρίτο έργο αφορά την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων για τον θεσμό της μαθητείας καθώς και την υποστήριξή τους, με στόχο την προσφορά 4.000 θέσεων μαθητείας.

«Συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση 1.270 ανέργων» ονομάζεται η τέταρτη δράση, περιλαμβάνοντας δέσμη συνεκτικών ενεργειών συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης για 1.270 ωφελουμένους, μακροχρόνια ανέργους και άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Οσον αφορά το έργο e-ΓΕΜΗ, στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της επιχειρηματικότητας μέσω της αυτοματοποίησης των διαδικασιών στις οποίες προβαίνουν οι επιχειρήσεις της χώρας, όπως η κατάθεση των ισολογισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα