Σοκ! Εστησαν κεραία κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολείο

Σοκ! Εστησαν κεραία κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολείο17.09.2018Ρεπορτάζ

Αγανακτισμένοι οι γονείς των μαθητών στην Πάτρα, ζητούν να ξηλωθεί άμεσα! Καμία απάντηση του υπουργείου Παιδείας

Ρεπορτάζ
Γιώτα Φλώρου

Ανάστατοι είναι οι γονείς στις συνοικίες Προφήτης Ηλίας και Γηροκομείο της Πάτρας, καθώς περίπου στα τέλη Ιουλίου μια τετραπλή κεραία κινητής τηλεφωνίας «ξεφύτρωσε» στην ταράτσα ενός σπιτιού σε απόσταση αναπνοής (80 μέτρα) από σχολικές μονάδες -το 17ο Γυμνάσιο, το 21ο Δημοτικό και έναν παιδικό σταθμό-, αποτελώντας

«βόμβα» για την υγεία των παιδιών.

Από την πρώτη στιγμή οι κινητοποιήσεις ήταν έντονες, με τους γονείς να σκέφτονται να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο την πρώτη ημέρα. Τελικά ο αγιασμός τελέστηκε κανονικά, όμως μετά ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας για το εν λόγω ζήτημα με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, ενώ οι μαθητές του γυμνασίου την Τετάρτη έβαλαν «λουκέτο» στο σχολείο για μία μέρα, «φωνάζοντας» για το ζήτημα της κεραίας.



Οπως λέει στη «δημοκρατία» η πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρών Φωτεινή Συριώτη - Κυπραίου, «μπορεί η νομοθεσία για την τοποθέτηση της κεραίας να έχει αλλάξει και η απόσταση ασφαλείας να μην είναι πλέον τα 300 μέτρα, όμως το νόμιμο δεν είναι πάντα και λογικό».

Η ίδια τονίζει ότι η κεραία εγκαταστάθηκε εσκεμμένα μέσα στο καλοκαίρι για να μην υπάρξουν έντονες αντιδράσεις, οι οποίες όμως δεν αποφεύχθηκαν. Μάλιστα, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του θέματος που «καίει» τους γονείς δημιουργήθηκε ακόμα και Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα. «Για το ζήτημα έχουν ενημερωθεί οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας, ακόμα και το γραφείο του πρωθυπουργού, χωρίς να έχουμε λάβει ακόμα κάποια απάντηση» αναφέρει ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Βούλγαρης.

«Δεν μπορεί μια κεραία να εκπέμπει σε ηλικιακές ομάδες τόσο τρυφερές. Εμείς σαν γονείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη και να μπει ένα τέλος στο θέμα» τονίζει η κυρία Συριώτη - Κυπραίου.

Σημειώνεται πως στην Πάτρα αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν ξεσηκωθεί κάτοικοι και φορείς διαφόρων περιοχών ενάντια στην τοποθέτηση κεραιών. Χαρακτηριστικές ήταν οι κινητοποιήσεις που έγιναν τον Απρίλιο του 2017 στην περιοχή της Αγυιάς, όταν διαπιστώθηκε ότι δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας είχαν εγκατασταθεί κοντά σε σχολεία και αθλητικούς χώρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα