«Ο,τι καλύτερο υπήρχε στην κοινωνία των Βουλιαράτων»!

«Ο,τι καλύτερο υπήρχε στην κοινωνία των Βουλιαράτων»!09.11.2018Ρεπορτάζ

Ο αδελφικός φίλος του μιλάει στη «δημοκρατία»

Αποστολή στους Βουλιαράτες
Νίκος Νικόλιζας

Το σημείο όπου ο αδικοχαμένος Κωνσταντίνος Κατσίφας δολοφονήθηκε από τις σφαίρες των αλβανικών δυνάμεων ανήμερα την 28η Οκτωβρίου, στα βουνά της Βορείου Ηπείρου, χθες είχε γεμίσει με ελληνικές σημαίες και λουλούδια.

Οι απλοί πολίτες που ταξίδεψαν μέχρι τους Βουλιαράτες, προκειμένου να απευθύνουν το ύστατο «χαίρε» στον 35χρονο, δεν παρέλειψαν να βρεθούν στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή, όρθιος και φωνάζοντας

το όνομα της πατρίδας του.

Μάλιστα, οι παρευρισκόμενοι απέτισαν φόρο τιμής στο μνημείο που έχει στηθεί στο συγκεκριμένο σημείο. Οσοι έφτασαν στην περιοχή άφησαν ένα λουλούδι στη μνήμη του Κωνσταντίνου, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό του. Ολοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν για τον άνθρωπο που το μόνο «έγκλημά» του ήταν ότι αγαπούσε την πατρίδα του... Εκεί, στο σημείο της δολοφονίας του 35χρονου, εκεί όπου οι κάτοικοι της περιοχής είχαν σχηματίσει με πέτρες τη λέξη «Ηρωας», βρέθηκε και ένας πολύ δικός του άνθρωπος, ο καλύτερός του φίλος και φύλακας άγγελός του.

Μίλησε στη «δημοκρατία», θέλοντας ωστόσο να κρατήσει την ανωνυμία του, και όσα είπε για τον Κωνσταντίνο δεν αφήνουν κανέναν άνθρωπο ασυγκίνητο. Σύμφωνα με τον αδελφικό φίλο του, ο 35χρονος ήταν «ό,τι καλύτερο υπήρχε στην κοινωνία των Βουλιαράτων», ενώ βοηθούσε με όλες του τις δυνάμεις τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι τον λάτρευαν για την καλοσύνη του και για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως σε όλες τις επετείους ο Κωνσταντίνος Κατσίφας στόλιζε μόνος του όλο το χωριό και φρόντιζε να είναι γεμάτο με ελληνικές σημαίες! Ακόμα ένα στοιχείο που μας αποκάλυψε ο στενός φίλος του Κωνσταντίνου είναι ότι έφτιαχνε ο ίδιος τις σημαίες που στη συνέχεια τοποθετούσε με υπερηφάνεια σε κάθε γωνιά του χωριού!

Ο αδελφικός φίλος του Κωνσταντίνου βρέθηκε στο σημείο εμφανώς συγκινημένος που πλέον δεν θα έχει δίπλα του τον «αδελφό» του, ταυτόχρονα όμως και υπερήφανος για το γεγονός ότι έφυγε υπερασπιζόμενος μέχρι την τελευταία στιγμή τα ιδανικά του και τις αξίες του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ράγισαν καρδιές όταν στο σημείο της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα οι παρευρισκόμενοι, συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος, έψαλαν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους τον εθνικό ύμνο, για να τιμήσουν με αυτό τον τρόπο τη μνήμη του αδικοχαμένου παλικαριού.

Keywords
Τυχαία Θέματα