Ντροπή! Απόντες οι πολιτικοί και οι ιεράρχες από την κηδεία

Ντροπή! Απόντες οι πολιτικοί και οι ιεράρχες από την κηδεία09.11.2018ΠρόσωπαΡεπορτάζ

Κρύφτηκαν, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όσοι πουλάνε ανέξοδο πατριωτισμό! Μόνο ο λαός τίμησε τον Κων. Κατσίφα

Αποστολή στους Βουλιαράτες
Νίκος Νικόλιζας

Aπό χθες ο Κωνσταντίνος Κατσίφας βρίσκεται στα αγιασμένα από το αίμα των ηρώων χώματα της Βορείου Ηπείρου. Και στο τελευταίο «αντίο» τον συνόδευσε αυτός ο λαός ο μέγας. Oχι μόνο οι χιλιάδες πολίτες που πήγαν (υπό το κλίμα τρομοκρατίας που είχαν δημιουργήσει οι αλβανικές Αρχές) στο χωριό του,

τους Βουλιαράτες, αλλά και όλοι οι Ελληνες σε κάθε σημείο της Γης, που η σκέψη τους ήταν κοντά στο παλικάρι που «έφυγε» δίνοντας τη ζωή του για την αγάπη του στη μητέρα-πατρίδα, την Ελλάδα.

Από αυτό το «προσκύνημα» του Ελληνισμού απουσίαζαν χωρίς να νιώθουν ντροπή οι Ελληνες πολιτικοί, οι ηγεσίες των κομμάτων και η Ιεραρχία, τόσο της Ελλάδας όσο και της Αλβανίας. Αυτοί που συμπεριφέρθηκαν ως υποκριτές και φαρισαίοι και κρύφτηκαν χθες, ενώ θυμούνται μόνο να... πουλάνε ανέξοδο πατριωτισμό. Ιδιαίτερα τα κόμματα, που σκίζουν τα ιμάτιά τους για να πείσουν τους Ελληνες ότι έχουν την πατρίδα πάνω απ' όλα.

Η λέξη «ντροπή» ταιριάζει απόλυτα και στην αχάριστη κυβέρνηση Ράμα, που χθες, συνεχίζοντας τις προκλήσεις, άρχισε πογκρόμ κατά των Ελλήνων που πήγαν στην κηδεία του Κατσίφα, με στημένες και προκλητικές κατηγορίες περί συναθροίσεων που εξέπεμπαν μηνύματα μίσους κατά του αλβανικού κράτους! Στόχος τους ήταν ένας: να τρομοκρατήσουν τη μειονότητα και να βγάλουν απωθημένα εναντίον των Ελλήνων, που προέρχονται από την εποχή που χιλιάδες Αλβανοί περνούσαν τα σύνορα για να έρθουν στη χώρα μας.

Στο μίζερο αυτό σκηνικό μοναδικές φωτεινές εξαιρέσεις από πλευράς Κοινοβουλίου ήταν οι δύο βουλευτές της Ν.Δ. Σάββας Αναστασιάδης (Β' Θεσσαλονίκης, ο οποίος υποστηρίζει ότι ήταν εκπρόσωπος της Ν.Δ.) και Βασίλης Γιόγακας (Θεσπρωτίας), που έδωσαν το «παρών» στην κηδεία στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι εκεί για την ελληνική μειονότητα. Οσο για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στον Alpha δεν τόλμησε να καταδικάσει τη δολοφονία και τη συμπεριφορά των αλβανικών Αρχών. Αρκέστηκε να... κατανοήσει τον πόνο της χαροκαμένης μάνας και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έκανε από την πρώτη στιγμή τις ενδεδειγμένες κινήσεις.

Την ίδια ώρα, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης περιορίστηκαν στη σύγκρουση που έγινε στη Βουλή για εσωτερική κατανάλωση. «Ο κ. Τσίπρας δεν βρήκε λέξη να πει γι' αυτή την υπόγεια εθνοκάθαρση που γίνεται στη Β. Ηπειρο» είπε η βουλευτής της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη, για να προσθέσει: «Την ώρα που ο κ. Καμμένος, ο Τουρκοφάγος, ο Σκοπιανοφάγος, ο Αλβανοφάγος ήταν στο βήμα, γινόταν η κηδεία του πιο συκοφαντημένου άταφου νεκρού». Αυτό, βέβαια, δεν την έκανε να νιώσει την ανάγκη να πάει, όπως και άλλοι, στην κηδεία.

Επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του βουλευτή Νίκου Παππά της Χρυσής Αυγής (απουσίαζε και αυτή από την κηδεία) και της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που ενοχλήθηκε από τις αναφορές στη Βόρειο Ηπειρο.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Εμετρήθησαν και εζυγίσθησαν...

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, το κόμπλεξ και ο φόβος επικράτησαν της ευθύνης απέναντι στην Ιστορία.
Για άλλη μια φορά, η συντριπτική πλειονότητα των κομμάτων, των πολιτικών και του κλήρου κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο, για να μην τους κατηγορήσουν ως εθνικιστές και φασίστες. Αποτέλεσμα, να είναι απόντες από το προσκλητήριο του Ελληνισμού στη Βόρεια Ηπειρο. Εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν και βρέθηκαν ελλιπείς.
Και ιδιαίτερα όσοι θέλουν να το παίζουν υπερπατριώτες για να αλιεύουν ψήφους. Το ευτύχημα είναι ότι όλοι αυτοί είναι περαστικοί. Η Ελλάδα και η Ιστορία της μένουν για πάντα.

Νίκος Ελευθερόγλου

Keywords
Τυχαία Θέματα