Ταραχή για τις 199.640 συντάξεις που εκκρεμούν!

Ταραχή για τις 199.640 συντάξεις που εκκρεμούν!15.10.2018Πρόσωπα

Επίθεση Αχτσιόγλου στον Αυτιά (με ανακοίνωση χωρίς «αντίκρισμα») επειδή ανέδειξε τη χθεσινή αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας»

Σε κατάσταση πανικού, μετά τη δημοσιότητα που έλαβε η συνέντευξη του προέδρου της ΠΟΠΟΚΠ Αντ. Κουρούκλη στην «κυριακάτικη δημοκρατία», αποκαλύπτοντας ότι στην «ουρά» για κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ περιμένουν 199.640 δικαιούχοι, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έδωσε μια απάντηση χωρίς «αντίκρισμα»,

επιχειρώντας να κρύψει κάτω από το χαλί τα πραγματικά προβλήματα με τα δεκάδες χιλιάδες εκκρεμή αιτήματα.

Με το θέμα ασχολήθηκε εκτενώς χθες η πρωινή εκπομπή του Σκάι («Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά»). Κατά τη διάρκειά της αναδείχθηκε το περιεχόμενο της συνέντευξης του Αντώνη Κουρούκλη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έφερε στην επιφάνεια το θέμα των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτήσεων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΠΟΚΠ, σε εκκρεμότητα παραμένουν 199.640 αιτήματα για κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, εκ των οποίων μάλιστα τα 30.000 είναι «αόρατα». Αυτά τα αιτήματα δεν αναφέρονται στις επίσημες ανακοινώσεις, επειδή χαρακτηρίζονται «μη ελαστικά ληξιπρόθεσμα» από τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ, με τη δικαιολογία ότι «η ευθύνη μη έκδοσής τους δεν ανήκει στις υπηρεσίες».

Οι αιτιάσεις του προέδρου της ΠΟΠΟΚΠ σε συνδυασμό με την προ μηνών δήλωση της Εφης Αχτσιόγλου, που παρουσίασε στην εκπομπή ο κ. Αυτιάς (μέχρι τον Αύγουστο θα είχαν διεκπεραιωθεί τα περισσότερα από τα εκκρεμή αιτήματα), προκάλεσαν εκνευρισμό στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Η δήλωση Αχτσιόγλου υπενθυμίζεται ότι δεν επαληθεύτηκε, αφού, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, τον Αύγουστο διεκόπη το πρόγραμμα χρηματοδότησης για τη διεκπεραίωση των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων.

Μπροστά σε αυτές τις αποκαλύψεις και την κριτική που ασκήθηκε στην κυβέρνηση, αργά χθες το απόγευμα η πολιτική ηγεσία του υπ. Εργασίας εξέδωσε μια ανακοίνωση πανικού, κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι». Αντί να απαντά σε σχέση με το πώς θα διεκπεραιωθούν τα δεκάδες χιλιάδες συνταξιοδοτικά αιτήματα που εκκρεμούν, το υπουργείο επανέλαβε ότι «από 1/1/2015 έως 30/09/2018 έχουν καταβληθεί 725.258 συνταξιοδοτικές παροχές. Ειδικά οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 76,9%, στις 39.061 από 168.922 που τις άφησε η Ν.Δ.».

Keywords
Τυχαία Θέματα