Οι «Μάγισσες της Σμύρνης» μεταφέρονται στο σανίδι

Οι «Μάγισσες της Σμύρνης» μεταφέρονται στο σανίδι03.10.2018Τέχνες

Η πανούργα Κατίνα επιστρέφει • Πρεμιέρα στις 11 Οκτωβρίου, ενώ 20.000 εισιτήρια έχουν προπωληθεί!

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Στο φουαγιέ του θεάτρου Παλλάς τα προσωπικά αντικείμενα της Κατίνας, της πανέξυπνης Σμυρνιάς πρωταγωνίστριας του best-seller βιβλίου της Μάρας Μεϊμαρίδη «Οι μάγισσες της Σμύρνης», που θα μεταφερθεί στο σανίδι, έχουν ήδη τοποθετηθεί. Καρφίτσες, φωτογραφίες και αντικείμενα που έφερε στην Ελλάδα,

στοιβαγμένα στα μπαούλα της, ανασυνθέτουν την ατμόσφαιρα μιας εποχής, η οποία για τους επόμενους μήνες, χάρη στη θεατρική παράσταση του Σταμάτη Φασουλή, θα αναδημιουργηθεί και στο κεντρικό καλλιτεχνικό στέκι της πόλης.

Η Κατίνα, η Ευθαλία, ο Καραμάνος, η Φούλα και οι υπόλοιποι ήρωες του βιβλίου, που μετά την τηλεοπτική μεταφορά του το 2005 ανεβαίνει στο σανίδι, έρχονται στο Παλλάς σε μια εξαιρετική παραγωγή από τις Θεατρικές Σκηνές, για την οποία ήδη 20.000 εισιτήρια έχουν πωληθεί. Χθες δόθηκε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία όλοι οι συντελεστές, παρουσία και της συγγραφέως, μίλησαν για τη φιλόδοξη αυτή παράσταση. «Από πέρυσι τον Φλεβάρη ασχολούμαστε με το πώς θα γίνει το κείμενο, αποφασίζοντας τι είναι περιττό και τι απαραίτητο» σχολίασε ο σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής. «Θέλαμε πολύ να βγει η ατμόσφαιρα της παλιάς πόλης της Σμύρνης. Να παρουσιάσουμε την πόλη στην άνθησή της. Γιατί με την καταστροφή του 1922 χάθηκαν εκτός από ανθρώπινες ζωές, τρόποι ζωής και τρόποι συμπεριφοράς» συνέχισε ο ίδιος.

Η συγγραφέας Μάρα Μεϊμαρίδη, η οποία εξέδωσε το βιβλίο το 2002, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία με 1.000.000 αντίτυπα, μίλησε για την αληθινή ιστορία της Κατίνας. Μάλιστα, χάρισε στην πρωταγωνίστρια της παράστασης Σμαράγδα Καρύδη ένα από τα φυλαχτά που συνήθιζε να φορά και εκείνη: ένα πεντάσταυρο, το οποίο αποτελούνταν από πέντε σταυρούς βρεφών.

Η αγαπημένη ηθοποιός θα ενσαρκώσει την πανούργα γυναίκα, η οποία επιστρατεύοντας τα μαγικά φίλτρα της καταφέρνει ό,τι βάλει στο μυαλό της. Τον ρόλο της μητέρας της, της Ευθαλίας, που τη βοηθά να καταστρώσει τα σχέδιά της, κρατά -όπως και στη θρυλική σειρά του Mega- η Μαρία Καβογιάννη. Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου θα ενσαρκώσει τον κομβικό ρόλο της Αττάρτης, του προσώπου που μύησε την Κατίνα στη μαγεία, ενώ μαζί τους επί σκηνής θα είναι ο Μέμος Μπεγνής (Κωνσταντίνος), ο Μελέτης Ηλίας (Σύριος Καραμάνος) και η Νικολέττα Βλαβιανού (Φούλα), οι οποίοι συνθέτουν τον «κορμό» του 27μελούς καστ.

Τα σκηνικά έχει επιμεληθεί η Αθανασία Σμαραγδή, η οποία έχει δημιουργήσει μια μικρή πόλη στο Παλλάς, τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη, η οποία επιδίωξε να φτιάξει πιο αφαιρετικά ενδύματα, ενώ ο συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου προσπάθησε να βρει τον ήχο του κειμένου, αναλαμβάνοντας τη μουσική.

Τέλος, τις χορογραφίες θα κάνει ο Σμυρνιός στην καταγωγή Δημήτρης Παπάζογλου και τον φωτισμό θα επιμεληθεί ο Λευτέρης Παυλόπουλος. Αξίζει να τονιστεί ότι η παράσταση θα έχει υπέρτιτλους στα αγγλικά και σε άλλες γλώσσες.

Info: Η πρεμιέρα της παράστασης «Οι μάγισσες της Σμύρνης» θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου, στο Παλλάς.

«Της μοιάζω λίγο»

«Η Σμυρνιά που υποδύομαι είναι ένα πρόσωπο μυστηριώδες, ερωτικό, αχόρταγο, ερωτεύσιμο, σκληρό αλλά και πανέξυπνο. Μάλλον και εγώ έχω κάποια από τα χαρακτηριστικά της κάπου κρυμμένα, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Η αλήθεια είναι πως είμαι ορθολογίστρια και δεν πιστεύω τόσο στο μεταφυσικό. Ισως, βέβαια, κάποια στιγμή να κάνω και εγώ, όπως η Κατίνα, ξόρκια, για να κερδίσω έναν άνδρα» υποστήριξε μειδιώντας η Σμαράγδα Καρύδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα