Από τη λαϊκή…στο ΤΕΙ Χρηματοοικονομικής

11:56 3/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Θανάσης Χατζηνίκος μοιράστηκε το πρωί με τους ακροατές της ΕΡΤ Λάρισας την ιστορία του. Και μας μετέδωσε την αισιοδοξία και τη θετική του ενέργεια! Στα 35 του χρόνια, δουλεύοντας ως παραγωγός σε λαϊκές αγορές απο τα 20, αποφάσισε να καθίσει και πάλι στα θρανία για να τελειώσει το Λύκειο. Σήμερα, λίγο πριν τα 40 του είναι πρωτοετής φοιτητής στο ΤΕΙ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Θεσσαλίας, αφού έδωσε πανελλήνιες

και πέτυχε στην πρώτη του επιλογή!

Ο Θανάσης καλλιεργεί και φροντίζει τα χωράφια του στην Αναύρα Αγιάς, παράγει μήλα και πατάτες και τα διαθέτει σε λαϊκές αγορές στη Λάρισα τρεις μέρες της εβδομάδας. Παράλληλα, έχει και οικογενειακές υποχρεώσεις, καθώς είναι σύζυγος και πατέρας δύο μικρών παιδιών. Όμως, τα εργασιακά και οικογενειακά βάρη δεν τον πτόησαν και πριν από 4 χρόνια, στην αρχή διστακτικά, γράφτηκε στο 3ο Εσπερινό Λύκειο Λάρισας.

?

«Ένιωθα μέσα μου ένα μεγάλο κενό, επειδή δεν είχα πάει στο Λύκειο. Σταμάτησα στο Γυμνάσιο. Αισθανόμουν κενό, ότι κάτι μου έλειπε μέσα μου. Στην αρχή ήμουν πολύ διστακτικός. Φοβόμουν ότι θα είμαι ο μεγαλύτερος στην τάξη. Όμως, πήγα, γράφτηκα στο 3ο Εσπερινό Λύκειο και διαπίστωσα με έκπληξη ότι από τους 40 μαθητές ήμουν από τους μικρότερους! Είχα συμμαθητές συνταξιούχους, 50άρηδες που απλώς διψούσαν για γνώση»

Οι καθηγητές τον στήριξαν πολύ. Όταν, στη Β Λυκείου, τη δεύτερη χρονιά, διάλεξε ως ειδικότητα τα Οικονομικά, αμέσως είδαν ότι ο Θανάσης «τραβάει» και επέμειναν να προχωρήσει πέρα από το Απολυτήριο και να δώσει Πανελλήνιες.

Ο Θανάσης Χατζηνίκος το τόλμησε και το κατάφερε. Μετά από τα τέσσερα χρόνια φοίτησης στο Εσπερινό Λύκειο, σήμερα είναι πρωτοετής φοιτητής Χρηματοοικονομικών στο ΤΕΙ Λάρισας. Παράλληλα με την καθημερινή εργασία στα χωράφια και τις λαϊκές, ο Θανάσης άρχισε να παρακολουθεί και τα μαθήματα στο ΤΕΙ.

«Θέλω να το τελειώσω. Ίσως, όχι σε 4 αλλά σε 5 χρόνια!» λέει και γελάει.
«Θέλω να έχω την εμπειρία και τις γνώσεις αυτές, για να μπορέσω να βοηθήσω τα παιδιά μου όσο καλύτερα γίνεται» μας είπε ο Θανάσης Χατζηνίκος που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια τη σύζυγό του για την αμέριστη υποστήριξη και την υπομονή και την καθοριστική συμβολή της στην εκπλήρωση των στόχων του.

Αρκετοί συνάδελφοί του στη λαϊκή νιώθουν ότι τώρα δεν θα τους θεωρούν αμόρφωτους και κατώτερους, όπως μας είπε. Μια συμπεριφορά ,οπως εξομολογήθηκε, που την εισπράττει συχνά όλα αυτά τα χρόνια…

«Ποτέ δεν είναι αργά για μάθηση, τολμήστε το, όσοι δεν καταφέρατε να τελειώσετε το σχολείο. Το Εσπερινό είναι ξεχωριστό σχολείο, να το κάνετε» λέει και τα μάτια του χαμογελούν πηγαία.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα