Οδεύει προς τη Βουλή και η υπόθεση των βλημάτων

Οδεύει προς τη Βουλή και η υπόθεση των βλημάτων07.02.2018Πρόσωπα

Η αντιπαράθεση με τον Καμμένο και η απουσία του «μεσάζοντα»

Τον δρόμο για τη Βουλή πήρε η δικογραφία που αφορά την υπόθεση της αγοραπωλησίας που δεν ολοκληρώθηκε, 300.000 βλημάτων τύπου 105 mm από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού στη Σαουδική Αραβία. Οι εισαγγελείς

Διαφθοράς διαβιβάζουν τη δικογραφία αμελλητί στη Βουλή, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της απιστίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα «σκόνταψε» στο όνομα του Πάνου Καμμένου, με αποτέλεσμα η δικογραφία να βρίσκεται πλέον στον προθάλαμο της Βουλής, καθώς οι εισαγγελικοί λειτουργοί δεν δικαιούνται να προχωρήσουν σε καμία αξιολόγηση ή ενέργεια, όταν αναφερθεί το όνομα πολιτικού προσώπου.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επίμαχη δικογραφία περιλαμβάνεται μία και μόνο μαρτυρική κατάθεση που αναφέρεται στις διαδικασίες υλοποίησης της συμφωνίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε κλήθηκε να καταθέσει και ο φερόμενος ως μεσάζων της αγοραπωλησίας Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος όμως δεν εμφανίστηκε ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών.

Οταν η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας, προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση, με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο να καταγγέλλει «πόλεμο» εις βάρος του, καθώς, όπως ανέφερε, με τις ενέργειές του ενοχλούνται οι έμποροι όπλων από τις διακρατικές συμφωνίες, ενώ απώτερος στόχος είναι να αποδυναμωθεί ως κυβερνητικός εταίρος. Μάλιστα, μιλώντας για τον ρόλο του Β. Παπαδόπουλου στην υπόθεση, ο υπουργός έχει διευκρινίσει πως μέσω της εταιρίας του ήταν εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας, με αποστολή να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες υλοποίησης της συμφωνίας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπουργό, στην περίπτωση της ολοκλήρωσης του έργου ο κ. Παπαδόπουλος θα πληρωνόταν από τη Σαουδική Αραβία, και όχι από τα χρήματα της συμφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα