Απέκτησε και άνδρα βασιλιά το Καρναβάλι της Ξάνθης!

Απέκτησε και άνδρα βασιλιά το Καρναβάλι της Ξάνθης!06.02.2018Πρόσωπα

Ο πειρατής του Θερμαϊκού θα επισκεφτεί παιδιά σε νοσοκομεία και ιδρύματα

Η Ξάνθη απέκτησε... βασιλιά! Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, εκτός από βασίλισσα, θα έχει και βασιλιά.

Πρόκειται για τον

51χρονο Παναγιώτη Γεωργίου, ο οποίος ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως performer στο πλωτό καφέ μπαρ Arabella στην παραλία, το οποίο παραπέμπει σε πειρατικό καράβι.

Ο κ. Γεωργίου ντύνεται πειρατής και αποτελεί γνωστή φυσιογνωμία στη Θεσσαλονίκη. Ετσι, ο Θρακιώτης βασιλιάς του Καρναβαλιού θα ενσαρκωθεί από τον άρχοντα του Θερμαϊκού!

«Ο ρόλος μου δεν θα εξαντληθεί στη μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού. Με το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και τον πρόεδρό του, Πασχάλη Λύρατζη, σχεδιάζουμε πολλές δράσεις και εκδηλώσεις. Κυρίως θα είμαι ο βασιλιάς της φιλοξενίας, αλλά και η ψυχή του Καρναβαλιού, αφού θα βρίσκομαι αρκετές μέρες στην πόλη, θα υποδέχομαι τους τουρίστες, θα φωτογραφίζομαι μαζί τους, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να τους εξυπηρετώ και να τους μείνει αξέχαστο το Ξανθιώτικο Καρναβάλι» περιγράφει στη «δημοκρατία» ο κ. Γεωργίου.

Ανάμεσα στις δράσεις ξεχωρίζουν οι επισκέψεις που θα γίνουν στο νοσοκομείο και σε ιδρύματα της Ξάνθης. «Ειδικά στην παιδιατρική κλινική θα δώσουμε δώρα στα παιδιά. Θέλουμε να τα κάνουμε να χαρούν και να γελάσουν. Αλλωστε, αυτές οι μέρες είναι για τα παιδιά. Κι αν δεν μπορούν να βρίσκονται στο Καρναβάλι, θα πάμε εμείς σε αυτά» υπογραμμίζει ο βασιλιάς.

Πώς, όμως, ξεκίνησαν όλα; «Είδα μία αγγελία πρόσκλησης ενδιαφέροντος σε κοπέλες που θα ήθελαν να γίνουν βασίλισσες του Καρναβαλιού. Αμέσως κατέθεσα αίτηση λέγοντας ότι και τους άντρες μάνα τούς γέννησε, οπότε γιατί να μην υπάρχει και βασιλιάς;
Η πρότασή μου αποδείχτηκε ενδιαφέρουσα και έτσι, εκτός από τη βασίλισσα, φέτος θα υπάρχει και βασιλιάς.

Εξάλλου, ο Θρακιώτης βασιλιάς υπάρχει κάθε χρόνο, αλλά μόνο σε άρμα. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο με γκάιντα και τσίπουρο. Φέτος θα αποκτήσει σάρκα και οστά και θα είναι πειρατής» λέει ο κ. Γεωργίου.
Τ
ο φετινό Καρναβάλι της Ξάνθης, λοιπόν, θα έχει βασιλιά, βασίλισσα -τη 16χρονη μαθήτρια Μαρία Δαλακούρα- καθώς και δύο πριγκίπισσες.

Ντόνια Κανιτσάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα