Μπαρμπαρούσης: Αύριο τετ α τετ με τον ανακριτή

Μπαρμπαρούσης: Αύριο τετ α τετ με τον ανακριτή19.06.2018Πρόσωπα

Συνελήφθη χθες έξω από το σπίτι του στο Πάτημα Χαλανδρίου. Εκανε λόγο για... φραστικές υπερβολές

Φορώντας χειροπέδες και συνοδευόμενος από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής πέρασε χθες το κατώφλι του ανακριτή ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του μετά το κάλεσμά του από το βήμα της Βουλής στον Στρατό να συλλάβει την πολιτική ηγεσία του τόπου με αφορμή

το Μακεδονικό.

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, που συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι του στο Πάτημα Χαλανδρίου, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο για το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, το οποίο ο ίδιος αρνείται ότι διέπραξε.

Σε δήλωσή του χθες το βράδυ από τη ΓΑΔΑ κάνει λόγο για «ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις» και σημειώνει πως «η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος, πρώτα απ’ όλα διότι ευθαρσώς δηλώνω ότι δεν υπήρξε ούτε νοητική σύλληψη και έπειτα διότι, κατά λογική εκτίμηση, η απροσφορότητα να συντελεσθούν πολιτειακές εκτροπές από φραστικές υπερβολές ομιλητή, χωρίς σχετική θεσμική αρμοδιότητα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, είναι πρόδηλη».

«Ωπα, ρε παιδιά! Τι έγινε; Πάω να παραδοθώ. Πέρασε το Αυτόφωρο»! Αυτό είπε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής που τον συνέλαβαν το πρωί της Δευτέρας έξω από το σπίτι του στο Πάτημα Χαλανδρίου. Φαίνεται πως ο βουλευτής δεν είχε αντιληφθεί ότι είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για κακούργημα και, όπως είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς, πίστευε ότι μετά την παρέλευση του Αυτοφώρου και τη διαδικασία παράδοσής του θα αφηνόταν ελεύθερος. Ξεκινώντας από τη ΓΑΔΑ για τα δικαστήρια, φώναξε μέσα από το αυτοκίνητο των αστυνομικών: «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την καταδίωξη στο Αντίρριο την Παρασκευή ο Κώστας Μπαρμπαρούσης -οδηγούσε το βουλευτικό αυτοκίνητο- πέταξε το κινητό που ήταν γνωστό στις υπηρεσίες της Βουλής και χρησιμοποιούσε εφεδρικό. Στην Αθήνα έφτασε το βράδυ της Κυριακής. Το βουλευτικό αυτοκίνητο βρέθηκε από την Αντιτρομοκρατική σταθμευμένο λίγο πιο κάτω από το σπίτι όπου διαμένει και παραδόθηκε στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα