Ο Τζόνσον ψάχνει για συμμάχους στην Αφρική

Ο Τζόνσον ψάχνει για συμμάχους στην Αφρική21.01.2020Πρόσωπα

Στρώνει το χαλί... της μετα-Βrexit εποχής

Στην αναζήτηση συμμάχων και επενδυτών βρίσκεται ο Μπόρις Τζόνσον για τη μετα-Βrexit εποχή. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε την ενίσχυση των επενδυτικών δεσμών μεταξύ της Βρετανίας και της Αφρικής κατά τη διάρκεια διάσκεψης με τη συμμετοχή ηγετών από 21 αφρικανικές χώρες, η οποία πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. 

Ο Τζόνσον

ζήτησε η Βρετανία να γίνει «επενδυτικός συνεργάτης επιλογής» για την Αφρική, την ώρα που η στερλίνα κατέγραφε πτώση. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα δώσει έμφαση σε συμφωνίες οικονομικού ύψους δισεκατομμυρίων λιρών με χώρες της αφρικανικής ηπείρου, υπογραμμίζοντας τον ρόλο των βρετανικών εταιριών, από την παροχή εξοπλισμού «έξυπνου» φωτισμού στη Νιγηρία μέχρι την εγκατάσταση φιλικού προς το περιβάλλον εξοπλισμού ζυθοποιίας στην Κένυα.

Αλλαγές στο BBC

Σε φάση μεγάλων αλλαγών βρίσκεται και το BBC. Ο ισχυρός άνδρας του ειδησεογραφικού δικτύου Τόνι Χολ θα αποχωρήσει το καλοκαίρι, ώστε να επιτρέψει σε έναν νέο γενικό διευθυντή να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση για το νέο μοντέλο χρηματοδότησης του BBC.

Ο Μπόρις Τζόνσον προκάλεσε αμφιβολίες για το μέλλον του BBC αμφισβητώντας το μοντέλο της χρηματοδότησης μέσω του τέλους που πληρώνουν τα βρετανικά νοικοκυριά. Ο Τόνι Χολ, ο οποίος είχε ως αποστολή την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού προς τον θεσμό του BBC, είχε συγκρουστεί με τη βρετανική κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση του οργανισμού και το BBC αντιμετώπιζε κατηγορίες για πολιτική μεροληψία τόσο από τους Τόρις όσο και από τους Εργατικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα