Σπείρα μεταναστών είχε ρημάξει την Αθήνα!

Σπείρα μεταναστών είχε ρημάξει την Αθήνα!20.01.2020Ρεπορτάζ

Έχουν συλληφθεί πάνω από 100 φορές. Είχαν για «καβάντζα» ξενοδοχείο. Στη φάκα 15, αναζητούνται έξι

Πολυμελής συμμορία αλλοδαπών οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ζούσαν αποκλειστικά από κλοπές και ληστείες σε βάρος πολιτών και τουριστών στο κέντρο της Αθήνας καθώς και από εμπόριο ναρκωτικών εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. 

Μετά την οργανωμένη επιχείρηση που διεξήχθη σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Ακροπόλεως και Καλλιθέας και

τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και της Ομάδας ΔΙΑΣ συνελήφθησαν 15 άτομα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλοι έξι συνεργοί τους. Σε βάρος των περισσοτέρων, όπως έγινε γνωστό, έχουν σχηματιστεί στο παρελθόν πάνω από 100 δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα.

Αυτό ακριβώς το γεγονός προκαλεί οργή, αφού εγκληματίες μπορούν και δρουν ανενόχλητοι, ρημάζοντας περιουσίες, μπαίνοντας και βγαίνοντας από τη φυλακή, δημιουργώντας την εικόνα ενός κράτους-παρωδία. Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος τους έχουν σχηματιστεί πάνω από 100 δικογραφίες, έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας στερούμενοι παντελώς απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και νομιμοποιητικά έγγραφα για την εδώ παραμονή τους, έδιναν διαφορετικά στοιχεία και διευθύνσεις κάθε φορά που συλλαμβάνονταν και φαίνεται ότι δεν εργάζονταν.

Τα μέλη της σπείρας, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, διέπρατταν κλοπές και ληστείες εδώ και περίπου έναν χρόνο (από τον περασμένο Φεβρουάριο) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών, με μεγαλύτερη συχνότητα στα Εξάρχεια, στο Σύνταγμα, στον Αγιο Παντελεήμονα και στις περιοχές Ομόνοιας, Ακρόπολης, Νέου Κόσμου και Κυψέλης. Η δράση τους έχει εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές, όπως στο Παγκράτι, στο Χαλάνδρι και στον Αγιο Δημήτριο.

Εξιχνίαση κλοπών

Από την έως τώρα έρευνα εξιχνιάστηκαν 20 κλοπές από οχήματα, 21 κλοπές τσαντών και πορτοφολιών από διερχομένους, τρεις κλοπές από γραφεία και οικίες καθώς και δύο ληστείες σε πεζούς. Παράλληλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν καθημερινά και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, χρησιμοποιώντας ως «καβάντζα» δωμάτια ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης.

Οι συλληφθέντες είναι υπήκοοι Αλγερίας, Μαρόκου, Αιγύπτου, Ιράν, Ιράκ, Συρίας και κάποιοι Παλαιστίνιοι. Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι ρέπλικα, χρηματικά ποσά, κοσμήματα, διαρρηκτικά εργαλεία και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης περίπου ενός κιλού.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά, και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Αυτή είναι η συμμορία των επτά που έστηναν καρτέρι σε πελάτες τραπεζών

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τις φωτογραφίες από τους επτά ληστές που είχαν διαπράξει συστηματικά κλοπές και ληστείες σε βάρος ανθρώπων που είχαν κάνει αναλήψεις χρημάτων από τις τράπεζες.

Οι ληστές είχαν συστήσει από τον περασμένο Ιούλιο σπείρα με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών σε βάρος ατόμων για τα οποία γνώριζαν ότι έχουν στην κατοχή τους μεγάλα χρηματικά ποσά. Τα στοιχεία των επτά ληστών:

Σαμαράς Στέλιος του Ιωάννη και της Μαρίας, γεννηθείς στις 15/6/1994 στη Βέροια.

• Ντίνας Βασίλειος του Χρήστου και της Θέκλας, γεννηθείς στις 8/12/1984 στη Φλώρινα.

Σαμαράς Τριαντάφυλλος του Κωνσταντίνου και της Ειρήνης, γεννηθείς στις 8/11/1987 στη Βέροια.

• Ριστέμογλου - Ριστέμ Δημήτριος του Βασιλείου και της Αναστασίας, γεννηθείς στις 2/3/1980 στο Διδυμότειχο.

• Ριστέμογλου - Ριστέμ Αλκιβιάδης του Βασιλείου και της Αναστασίας, γεννηθείς στις 21/12/1977 στο Αργος.

• Μουρατίδης Θεοφάνης του Θεοδώρου και της Δέσποινας, γεννηθείς στις 18/5/1990 στα Γιαννιτσά Πέλλας.

• Αραμπατζής Διονύσιος του Ανδρέα και της Ευφροσύνης, γεννηθείς στις 7/6/1989 στην Κοζάνη.

Τα μέλη της σπείρας την είχαν στήσει έξω από τράπεζες παρακολουθώντας τις κινήσεις πελατών που πραγματοποιούσαν χρηματικές συναλλαγές. Συγκεκριμένα, ένας εκ των δραστών έμπαινε στο υποκατάστημα και προσποιούμενος τον πελάτη στοχοποιούσε άτομα που προέβαιναν σε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών. Στη συνέχεια έβγαινε από την τράπεζα μαζί με υποψήφιο θύμα του και παράλληλα ειδοποιούσε τους συνεργούς του δίνοντάς τους περιγραφή.

Οι δράστες είτε επιτίθονταν στα θύματά τους στον δρόμο είτε τα αιφνιδίαζαν αφαιρώντας τις τσάντες με τα χρήματα την ώρα που βρίσκονταν στα οχήματά τους ή εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία παραβίαζαν τα οχήματά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα