Ο... survivor που νίκησε τη μανία του «Ζορμπά»

Ο... survivor που νίκησε τη μανία του «Ζορμπά»02.10.2018Πρόσωπα

► «Δεν ήταν γραφτό να πάω από ποτάμι» είπε ο 27χρονος από το Μαντούδι, που έζησε μια κινηματογραφική περιπέτεια
► «Επεσε το αμάξι μέσα στα νερά. Πάλι καλά που άνοιξα το παράθυρο και βγήκα έξω»

Οταν είδε τα ορμητικά νερά να παρασύρουν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, νόμιζε ότι τα πάντα είχαν τελειώσει. Δεν έχασε, όμως, την ψυχραιμία του. Ανοιξε το παράθυρο, βγήκε από το όχημα, βούτηξε στο φουσκωμένο ποτάμι, άρπαξε ένα κλαδί, βγήκε στη στεριά και έπειτα από πολλές

ώρες, που φάνηκαν για τους συγγενείς και τους φίλους του αιώνες, εντοπίστηκε σώος! Νωρίτερα η φίλη του, που καθόταν στη θέση του συνοδηγού, είχε προλάβει να πεταχτεί από το Ι.Χ., να σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο και να σωθεί.

Ο Γιάννης Τσιλιχράνος, από το Μαντούδι της Εύβοιας, ο οποίος αγνοείτο από το βράδυ του Σαββάτου και τελικά βρέθηκε χθες το πρωί ζωντανός, δεν θα ξεχάσει ποτέ την περιπέτεια που έζησε εξαιτίας του «Ζορμπά». Ο νεαρός άνδρας επέβαινε στο όχημα μαζί με την 24χρονη σύντροφό του, όταν αναγκάστηκαν να σταματήσουν την πορεία τους καθώς ο δρόμος στο Μαντούδι είχε μετατραπεί σε χείμαρρο. Η κοπέλα κατάφερε να πιαστεί σε έναν κορμό δέντρου, όπου έμεινε για ώρες. Ωστόσο δεν μπορούσε να εντοπίσει τον 27χρονο, που πάλεψε κόντρα στη μανία της φύσης και βγήκε τελικά νικητής.

«Είχε βγει το ποτάμι στον δρόμο. Επεσε το αμάξι μέσα στο ποτάμι. Πάλι καλά που πρόλαβα και άνοιξα το παράθυρο, και βγήκα. Με πήρε το ποτάμι, ήμουν πόση ώρα μέσα. Βρήκα ένα ξύλο, πιάστηκα και βγήκα στη στεριά» περιέγραψε για όσα δραματικά έζησε εν μέσω καταιγίδας. Ο νεαρός περιπλανήθηκε για αρκετή ώρα μέσα στο πυκνό σκοτάδι, ώσπου βρήκε μία αγροικία στην οποία κατέφυγε. Οπως σημείωσε ο ίδιος, παρέμεινε εκεί ώσπου να κοπάσει η βροχή και χθες το πρωί βγήκε στον δρόμο αναζητώντας βοήθεια.

«Περνούσε ένα αυτοκίνητο από το σημείο, φώναξα, με άκουσε και καλέσανε την Πυροσβεστική. Ηρθε ελικόπτερο και με βγάλανε μια ώρα μετά» είπε. «Αρχικά πίστεψα ότι όλα έχουν τελειώσει, μετά το ξεπέρασα, λέω δεν ήταν γραφτό να πάμε από ποτάμι. Ηταν μια εμπειρία, μόνο στα έργα τα βλέπει κανείς αυτά» κατέληξε ο 27χρονος.

Το πρώτο πράγμα που ρώτησε τους πυροσβέστες ο 27χρονος ήταν αν ζει η κοπέλα του. Οταν έλαβε καταφατική απάντηση, χαμογέλασε γεμάτος ανακούφιση. Μετά τον απεγκλωβισμό του πέρασε στην απέναντι όχθη και «πνίγηκε» στην αγκαλιά των συγγενών και της συντρόφου του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. «Ηταν μια δύσκολη επιχείρηση. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο νεαρός είναι ζωντανός» τόνισε ο περιφερειακός διοικητής Στερεάς Ελλάδας της Πυροσβεστικής Νίκος Σπαής, που συντόνιζε τη διάσωση.

----

Ακαρπες οι έρευνες για τρεις αγνοουμένους στην Εύβοια

«Στο κόκκινο» βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η αγωνία για τους τρεις αγνοουμένους, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν κατά τη διάρκεια του «Ζορμπά».

Παρά τις εκτεταμένες έρευνες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και εθελοντών, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σημείο ζωής από τον 74χρονο κτηνοτρόφο και το ηλικιωμένο ζευγάρι, οι οποίοι αγνοούνται από το βράδυ του Σαββάτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο βοσκός μετέβη στην περιοχή Μέγας Λάκκος στο όρος Οθρυς για να μεταφέρει τα ζώα του και να τα προστατέψει από την κακοκαιρία. Ωστόσο, η πυκνή ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή έκανε τον 75χρονο να χάσει τον προσανατολισμό του.

Το ανδρόγυνο διέσχιζε με το αυτοκίνητό του τον δρόμο από το Μαντούδι για Μετόχι, αλλά ο ορμητικός χείμαρρος που βρέθηκε μπροστά στους δύο ηλικιωμένους τούς παρέσυρε, με αποτέλεσμα τα ίχνη τους να αγνοούνται ως αυτήν την ώρα. Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, το ζευγάρι πήγαινε να σώσει από την κακοκαιρία τη μητέρα του ενός που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Υπέστη ανακοπή

Συγγενείς και φίλοι θρηνούν στο Βραχάτι Κορινθίας για τον άτυχο οδηγό που άφησε την τελευταία του πνοή στο αυτοκίνητό του, εν μέσω της κακοκαιρίας.

Ο συνταξιούχος πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός πέθανε από ανακοπή την ώρα που οδηγούσε. «Την ώρα εκείνη ο δρόμος έφερνε πολύ νερό και μάλλον φοβήθηκε και τον πρόδωσε η καρδιά του. Δεν μπορούσε να περάσει ασθενοφόρο για να τον πάρει» δήλωσε κάτοικος της περιοχής και συνέχισε: «Ηρθε κάποιος γνωστός του, τον έβγαλε από το αυτοκίνητο και τον έβαλε σε αγροτικό. Μάθαμε ότι ο άνθρωπος πέθανε».

----

«Πληγές» σε Κορινθία, Αργολίδα

Η επόμενη ημέρα βρίσκει τους κατοίκους που δοκιμάστηκαν από το πέρασμα του τροπικού κυκλώνα σε Κορινθία (Κιάτο, Βέλο, Ξυλόκαστρο) και Αργολίδα (Αργος, Νέα Κίος, Κίβερι) να μετρούν τις πληγές τους.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με επείγουσα επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ζήτησε την άμεση καταγραφή και την εκτίμηση των ζημιών στην αγροτική παραγωγή της Πελοποννήσου, ούτως ώστε να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς.

Επίσης, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι «μετά τις επανειλημμένες φυσικές καταστροφές, οι αγρότες της Πελοποννήσου αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο οικονομικής βιωσιμότητας και συνεπώς θα πρέπει τόσο ο ΕΛΓΑ όσο και το υπουργείο Οικονομικών να εξετάσουν σοβαρά το ζήτημα της αναστολής καταβολής εισφορών και βεβαιωμένων οφειλών αυτών των αγροτών».

Χθες κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισκέφτηκε τις περιοχές της Κορινθίας που χτυπήθηκαν από τον «Ζορμπά» και πραγματοποίησε αυτοψία. «Είχαμε μια πρωτοφανή σε μέγεθος, ένταση και έκταση καταστροφή. Και είμαστε εδώ, για να βοηθήσουμε, μαζί με το κλιμάκιο των μηχανικών και σε στενή συνεργασία με τους δήμους, να καταγραφούν και στη συνέχεια να μπουν σε τροχιά υλοποίησης οι διαδικασίες αποκατάστασης των περιουσιών και των υποδομών» τόνισε ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες.

----

Ν.Δ.: Πάρτε μέτρα για τους αγρότες

Οι Ελληνες παραγωγοί είναι ανοχύρωτοι από τις φυσικές καταστροφές, όπως καταγγέλλουν 30 «γαλάζιοι» βουλευτές με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι βουλευτές της Ν.Δ., αφού πρώτα επισημαίνουν ότι οι αγρότες αντιμετωπίζουν όχι μόνο τη «φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή» και την εκτίναξη του κόστους της παραγωγής αλλά και τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής που καταστρέφουν τις σοδειές τους και απειλούν την ίδια την επιβίωσή τους, ζητούν από την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την προστασία της αγροτικής παραγωγής, αλλά και να αξιοποιήσει τις ευνοϊκές ρυθμίσεις της Κομισιόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα