Ο Πολάκης «ξέχασε» τις κακοτεχνίες στο Νοσοκομείο Νίκαιας

Ο Πολάκης «ξέχασε» τις κακοτεχνίες στο Νοσοκομείο Νίκαιας10.11.2018Ρεπορτάζ

Σοβάς έπεσε σε θάλαμο της Ορθοπεδικής και τραυμάτισε μια γυναίκα

Ο σοβάς που έπεσε σε θάλαμο του τρίτου ορόφου της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου της Νίκαιας και τραυμάτισε -ευτυχώς ελαφρά- μια γυναίκα, που έστεκε δίπλα στο κρεβάτι του άρρωστου γιου της, δεν είναι παρά μια καραμπινάτη κακοτεχνία της περιόδου 2002-2003 με τα έργα «άρπα-κόλλα» που έκαναν εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων

και κόστισαν χρυσάφι.

Ωστόσο η είδηση δεν είναι η πτώση του σοβά την Πέμπτη το βράδυ. Αλλωστε το ΕΣΥ είναι σε «ελεύθερη πτώση» οκτώ χρόνια τώρα. Η είδηση είναι ότι περίπου πριν από 15 χρόνια ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, που εργαζόταν στο θεραπευτήριο, ήταν στα... κάγκελα μαζί με άλλους συνάδελφους του γιατρούς γι' αυτές τις κακοτεχνίες και πολύ καλά έκαναν!

Την παραπάνω αποκάλυψη έκανε στη «δημοκρατία» ο νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), επιβεβαιώνοντας το περιστατικό που νωρίτερα είχε αναδείξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)!

Τα χρόνια, λοιπόν, πέρασαν, ο Παύλος Πολάκης έγινε αναπληρωτής υπουργός Υγείας και παραμένει τριάμισι χρόνια τώρα, ωστόσο οι κακοτεχνίες δεν διορθώθηκαν και σήμερα... η πραγματικότητα εκδικείται. «Είναι μία από τις δεκάδες καραμπινάτες κακοτεχνίες του νοσοκομείου μας της περιόδου 2002-2003, με τα περίφημα έργα άρπα-κόλλα της κυβέρνησης Σημίτη εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων από τη ΔΕΠΑΝΟΜ» μας είπε ο νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου και συνέχισε: «Μάλιστα τότε μας εκπροσώπησε και ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και είχαν βγει οι εργαζόμενοι στα κάγκελα τόσο για την προχειρότητα όσο και για τις σκανδαλώδεις υπερτιμολογήσεις του συγκεκριμένου έργου αλλά και του έργου που αφορούσε τη δημιουργία νέου κτιρίου για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και τα απεικονιστικά εργαστήρια στο νοσοκομείο» μας αποκαλύπτει.

Ο Πάνος Παπανικολάου καταγγέλλει επίσης την πλήρη έλλειψη συντήρησης των κτιρίων λόγω έλλειψης κονδυλίων και εκτιμά ότι πρέπει να αντικατασταθεί η οροφή ολόκληρης της πτέρυγας προκειμένου να μην επαναληφθεί το συμβάν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η τεχνική υπηρεσία έχει ήδη ολοκληρώσει την αυτοψία στην κλινική και αναμένεται το πόρισμά της.

Ρίτα Μελά

Keywords
Τυχαία Θέματα