«Βόμβες» από συλλόγους Βορειοηπειρωτών για τους Φίλη, Καραγιαννίδη και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

«Βόμβες» από συλλόγους Βορειοηπειρωτών για τους Φίλη, Καραγιαννίδη και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.10.11.2018Πρόσωπα

Με μια σκληρή ανακοίνωση 47 βορειοηπειρωτικά σωματεία καταγγέλλουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και Χρήστο Καραγιαννίδη, όπως και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αρη Ανδρικόπουλο, για απαράδεκτες δηλώσεις και χειρισμούς στην υπόθεση του φόνου του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Τα βορειοηπειρωτικά σωματεία, που εκπροσωπούν κατά δήλωσή τους 180.000 Βορειοηπειρώτες οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα,

εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την αντιμετώπισή τους από ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και διαμαρτύρονται έντονα για την υιοθέτηση της αλβανικής προπαγάνδας μέχρι και από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ουσιαστικά διαμαρτύρονται διότι για ακόμη μια φορά ιδεοληπτικές μειοψηφίες, που δεν εκφράζουν ούτε το 1% του εκλογικού σώματος, εξοργίζουν τον δημοκρατικό πατριωτικό ελληνικό λαό.

Συντονισμένοι

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Από το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2018 γινόμαστε μάρτυρες μίας συντονισμένης προσπάθειας δολοφονίας του χαρακτήρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Η προσπάθεια αυτή εκδηλώθηκε αρχικά από τα αλβανικά ΜΜΕ και, καθώς οι κατηγορίες κατέρρεαν μία προς μία, ήρθαν οι διαρροές της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του αρχηγού της με τον Αλβανό ομόλογό του. Ολη αυτή η προσπάθεια δολοφονίας της προσωπικότητας του Κωνσταντίνου και στη συνέχεια προσβολής της μνήμης του έγινε για να αποστρέψει τα βλέμματα από την εν ψυχρώ δολοφονία του.

Η αλβανική πολιτεία, οι δομές και τα ΜΜΕ της χώρας συνετάχθησαν από την πρώτη στιγμή κάτω από μία και μοναδική ρητορική σχετικά με την υπόθεση, αυτήν που αποτυπώθηκε με τη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού κατά την οποία προχώρησε σε ανήκουστες προσβολές κατά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι οποίες έμειναν αναπάντητες από το υπουργείο Εξωτερικών. Χωρίς να έχουν γίνει γνωστά ούτε τα αίτια ούτε οι συνθήκες των δύο περιστατικών που σημειώθηκαν στους Βουλιαράτες στις 28 Οκτωβρίου και οδήγησαν στον φόνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας έτρεξαν να δικάσουν την υπόθεση και να βγάλουν τις αποφάσεις τους με βάση το κομματικό τους αφήγημα και τις προσωπικές τους ιδεοληψίες.

Επί δέκα μέρες ολόκληρος ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός σε ρόλο Αντιγόνης περίμενε την άδεια να θάψει τον αδερφό του. Και πάνω στον θρήνο του πρέπει να βρει φωνή να απαντήσει σε ανιστόρητες ιδεοληψίες, ανυπόστατες κατηγορίες και γκεμπελική προπαγάνδα προερχόμενη ακόμα και από το γραφείο του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κυρίου Ανδρικόπουλου».

Στη συνέχεια της επιστολής τονίζουν: «Στις 6/11, την ώρα που ακόμη θρηνούσαμε τον άταφο Κωνσταντίνο χωρίς να γνωρίζουμε πότε η σορός θα αποδοθεί στην οικογένειά του, ενημερωθήκαμε για τις δηλώσεις του κυρίου Φίλη στο CRETATV. Ενώ στις 7/11 μάθαμε ότι ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κύριο Καραγιαννίδη κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση κατηγορώντας ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό για διασπορά ψευδών ειδήσεων υπέρ του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Πραγματικά είναι από τις περιπτώσεις που δεν γνωρίζεις αν αξίζει να απαντήσεις ή να τους αφήσεις στη χλεύη της Ιστορίας. Μας θυμίζουν άλλες εποχές, που μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας έγραφε διθυράμβους για τον σοσιαλιστικό παράδεισο της Αλβανίας και διοργάνωνε στην Αθήνα εκδηλώσεις τιμής του πιο ανελεύθερου καθεστώτος που γνώρισε η Ευρώπη...»

Keywords
Τυχαία Θέματα