Νέα εισβολή στο γραφείο Γαβρόγλου

Νέα εισβολή στο γραφείο Γαβρόγλου10.11.2018Ρεπορτάζ

Μαθητές και καθηγητές αιφνιδίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας «κατάληψη» στο υπουργείο Παιδείας

Aκόμη μία «εισβολή» στο υπουργείο Παιδείας και στο γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος αυτή τη φορά απουσίαζε, έκαναν χθες το μεσημέρι μαθητές μαζί με εκπαιδευτικούς που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από το κτίριο προκειμένου

να διαμαρτυρηθούν για τις προωθούμενες αλλαγές στον χώρο της παιδείας.

Συγκεκριμένα, έξω από το κτίριο στο Μαρούσι βρέθηκαν χθες περίπου 500 μαθητές, καθηγητές και μέλη φοιτητικών συλλόγων κρατώντας πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα με τα αιτήματά τους. Σημειώνεται ότι η κεντρική είσοδος του υπουργείου ήταν κλειστή, ενώ τον χώρο φρουρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.Λίγη ώρα αργότερα, όταν η πλειονότητα των μαθητών είχε αποχωρήσει από τη συγκέντρωση, κατόπιν συνεννόησης αντιπροσωπία μαθητών, φοιτητών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα έμπαινε στο εσωτερικό του κτιρίου προκειμένου να ενημερώσει τον υπουργό για τις διεκδικήσεις τους. Τη στιγμή που η πόρτα άνοιξε επικράτησε ένταση, καθώς οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν έφοδο στον χώρο αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια παραβίασαν τα ρολά του υπουργείου και εισέβαλαν στο εσωτερικό του. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο γραφείο του υπουργού διαμαρτυρόμενοι για την απουσία του, καθώς, όπως είπαν, είχαν ζητήσει συνάντηση μαζί του εδώ και ημέρες. Μάλιστα, μπήκαν μέσα στο γραφείο και έκαναν «κατάληψη» για λίγα λεπτά, ενώ ανάρτησαν και πανό.

Συνέλευση

Στη συνέχεια αποχώρησαν αλλά παρέμειναν στον χώρο του υπουργείου, όπου έκαναν συνέλευση στην αίθουσα εκδηλώσεων ώστε να αποφασίσουν με ποια μορφή θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Τα πάγια αιτήματα των μαθητών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δημόσια και δωρεάν παιδεία, αποσύνδεση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το λύκειο και άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία. Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί ζητούν μόνιμους διορισμούς. Σημειώνεται ότι μαθητές είχαν εισβάλει στο γραφείο του υπουργού και στις 22 Οκτωβρίου διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθούνται για το λύκειο αλλά και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαβρόγλου,gavroglou