Ο «Μέγας Αλέξανδρος» έστειλε το δικό του μήνυμα στην Άγκυρα!

Ο «Μέγας Αλέξανδρος» έστειλε το δικό του μήνυμα στην Άγκυρα!08.02.2020Άρθρα

■ Το σενάριο προέβλεπε ανακατάληψη εδάφους
■ Επίδειξη ισχύος από τις Ενοπλες Δυνάμεις

Η Θέση μας: Ευρωπαϊκό σχέδιο ο εξισλαμισμός μας!

Εντυπωσιακές εικόνες και ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία από τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020», την οποία πραγματοποιούν κομάντος από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Η

άσκηση ξεκίνησε με εκπαίδευση περίπου 1.000 πεζοναυτών στη Μαγνησία και στο πεδίο βολής στα Γλαφυρά, ενώ ολοκληρώνεται με το σενάριο ανακατάληψης τμήματος νησιού, στη Σκύρο.

Ένα από τα σημεία που ξεχώρισαν στον φετινό «Μέγα Αλέξανδρο» ήταν η συμμετοχή του γαλλικού ελικοπτεροφόρου αμφίβιων επιχειρήσεων «Dixmude», κλάσης Mistral, το οποίο πλέει εδώ και αρκετές ημέρες στις ελληνικές θάλασσες, σε μια ένδειξη γαλλικής στήριξης στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. 

Ο «Μέγας Αλέξανδρος» περιελάμβανε επίσης ποικίλους τύπους βολών, εκπαίδευση σε πεδία επιχειρήσεων, άλματα αλεξιπτωτιστών, περιπολίες και αμφίβιες αποστολές. Στο μεταξύ, την Πέμπτη ολοκληρώθηκε στο Μυρτώο Πέλαγος μια άλλη άσκηση, σε επίπεδο ναυτικών δυνάμεων, μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

 

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στη διατήρηση και την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Η σκυτάλη περνά τις επόμενες ημέρες στους επιτελείς της άσκησης «Χρυσόμαλλο Δέρας 2020», μιας άσκησης που διοργανώνει ο Στρατός Ξηράς και αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή δυνάμεων από τις ΗΠΑ, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και τα Σκόπια.

Keywords
Τυχαία Θέματα