Ο Μαριάνο Ραχόι έφυγε ταπεινωμένος και από το Λαϊκό Κόμμα

Ο Μαριάνο Ραχόι έφυγε ταπεινωμένος και από το Λαϊκό Κόμμα06.06.2018Ειδήσεις

«Είναι το καλύτερο για εμένα, το καλύτερο για το κόμμα, το καλύτερο για την Ισπανία» είπε χθες σε δραματικό τόνο το αγαπημένο «παιδί» της Ανγκελα Μέρκελ, ο Μαριάνο Ραχόι...

...ανακοινώνοντας στα στελέχη του Λαϊκού Κόμματος την παραίτησή του από την αρχηγία της παράταξης. Η παραίτηση από την ηγεσία του κόμματος κρίθηκε ως η μοναδική λύση για

να αποφευχθεί ο «εμφύλιος» στην κεντροδεξιά παράταξη.

Τα μέλη του Λαϊκού Κόμματος χειροκρότησαν όρθια τον εκπρόσωπο της σκληρής δεξιάς πτέρυγας του κόμματος, τον πιστό ακόλουθο των πολιτικών λιτότητας που επιβάλλονταν τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, τον πολιτικό «survivor», τον επί δεκατετραετία ηγέτη τους και πρωθυπουργό της Ισπανίας από το 2011.

Η παραίτηση του Ραχόι ήρθε πέντε ημέρες μετά την ιστορική αποκαθήλωσή του από την πρωθυπουργία, καθώς με την υπερψήφιση της πρότασης μομφής που είχε καταθέσει το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) εναντίον του έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που «έπεσε» από πρόταση μομφής στη σύγχρονη Ισπανική Δημοκρατία. Την ίδια ώρα ο νέος πρωθυπουργός, ο σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ, παρουσίαζε το όραμά του για την Ε.Ε. λέγοντας ότι έχει έρθει η ώρα να μετατραπεί σε έναν χώρο οικονομικής και κοινωνικής συνοχής με λιγότερες ανισότητες στο εσωτερικό της.

Σύμμαχο και συνοδοιπόρο στο όραμά του αλλά και στη διακυβέρνηση θα έχει τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πολιτικό στήριγμα του ίδιου αλλά και της Ελλάδας το καλοκαίρι του 2015, Χοσέπ Μπορέλ, ο οποίος θα αναλάβει επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα