Βεντέτα για το τσιγγάνικο αίμα

Βεντέτα για το τσιγγάνικο αίμα06.06.2018Ρεπορτάζ

Οι Ρομά απειλούν να κάψουν όλη την Αμφισσα για να εκδικηθούν τον θανάσιμο τραυματισμό13χρονης από καραμπίνα

Οφόβος της βεντέτας πλανιέται πάνω από την Αμφισσα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία μιας 13χρονης Ρομά, που ζούσε στον καταυλισμό της περιοχής. Το άτυχο κορίτσι πυροβολήθηκε θανάσιμα το βράδυ της περασμένης Δευτέρας από τον 34χρονο Παρασκευά Κοντογεώργο, που αναζητούνταν ως αργά

χθες το βράδυ.

Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, λογομάχησε με δύο άνδρες του καταυλισμού, οι οποίοι χόρευαν στον δρόμο και δεν τον άφηναν να περάσει για να πάει στον στάβλο που διατηρεί στο Προσήλιο.

Οι Ρομά τον εμπόδισαν, λέγοντάς του να μην τρέχει τόσο πολύ με το αυτοκίνητό του όταν περνάει από το σημείο για να μη χτυπήσει κάποιο από τα παιδιά που παίζουν στον δρόμο. Εκείνος κατέβηκε από το όχημά του και διαπληκτίστηκε με τον 35χρονο θείο της άτυχης μικρής. Κατόπιν, μπήκε στο αγροτικό όχημά του, απειλώντας τους: «Πάω να πάρω την καραμπίνα και θα σας σκοτώσω όλους».

Ο δράστης, που είναι γνωστός με το παρατσούκλι «Μποτίλιας» και είχε διαφορές με κάποιους Ρομά του καταυλισμού γιατί εδώ και καιρό έπεφτε συνεχώς θύμα διάρρηξης, έκανε πράξη την απειλή του! Επέστρεψε με το κυνηγετικό όπλο, στόχευσε προς το μέρος του 35χρονου και πάτησε δύο φορές τη σκανδάλη.



Τα σκάγια τον πέτυχαν στον αστράγαλο, αλλά για την ανιψιά του Γιαννούλα στάθηκαν μοιραία, αφού τη χτύπησαν στο σαγόνι και σχεδόν την αποκεφάλισαν, την ώρα που χόρευε έξω από την παράγκα όπου έμενε με τους γονείς και τα αδέλφια της.

Πράξη εκδίκησης

Οι συγγενείς της 13χρονης «απάντησαν» χθες στη δολοφονία της 13χρονης, πυρπολώντας το όχημα του δράστη και προκαλώντας κατόπιν φθορές στο κρεοπωλείο που διατηρεί μαζί με τον αδελφό του στην Αμφισσα αλλά και στο σπίτι του.
Μάλιστα, απείλησαν την οικογένεια τη δική του αλλά και του αδελφού του, ενώ προειδοποίησαν ότι θα κάψουν την πόλη μετά την κηδεία της μικρής.
Οι κάτοικοι του καταυλισμού οργάνωσαν χθες το βράδυ συγκέντρωση στην πλατεία Ησαΐα της Αμφισσας στη μνήμη του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα