Αμετανόητος (!) για τις εκτελέσεις της 17Ν ο Κουφοντίνας

Αμετανόητος (!) για τις εκτελέσεις της 17Ν ο Κουφοντίνας06.06.2018Πρόσωπα

Νέο κρεσέντο προκλητικότητας και θράσους από τον «φαρμακοχέρη» της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας, ζητώντας νέα άδεια από τις φυλακές, την τρίτη κατά σειρά.

Ευρισκόμενος -προφανώς- σε παραλήρημα, ο «Λουκάς» της 17Ν είπε σε συνέντευξή του στην -ιδιαίτερα φιλόξενη σε τέτοιες ακραίες

φωνές και θέσεις- «Εφημερίδα των Συντακτών»- ότι δεν θα έκανε ποτέ δήλωση μετανοίας για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση. Αναφερόμενος στην απεργία πείνας που κάνει, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ούτως ή άλλως η χορήγηση άδειας δεν προϋποθέτει δήλωση μετανοίας. Ακόμα όμως κι αν προϋπέθετε, δεν θα την έκανα».

Προσπαθώντας να αιτιολογήσει τη στάση του, ο Δημήτρης Κουφοντίνας τόνισε ότι σέβεται «την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τη στάση των χιλιάδων αγωνιστών που έμειναν όρθιοι απέναντι στη μετεμφυλιακή τρομοκρατία, τα Μακρονήσια και τις εκτελέσεις. Ξέρετε, μέσα στο κίνημα απολογίζουμε τη δράση μας και αναφερόμαστε στα λάθη μας, τούτο όμως απέχει έτη φωτός από το να αποδεχτούμε ότι το κράτος είχε και έχει δίκιο».

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε βέλη κατά της κυβέρνησης, διότι «δεν κατήργησε τη διάταξη για το “εισαγγελικό βέτο” αλλά και επειδή επιλέγοντας την αρμονική συμβίωση με τη “δικαστική χούντα” γίνεται συνένοχη σε αυτό και πολλά αίσχη». Υποστήριξε ακόμα ότι δικαιούται άδεια εξόδου από τη φυλακή εδώ και οκτώ χρόνια, ενώ έκανε λόγο για «πρωτοφανή επιχείρηση εκδικητικότητας και ομηρίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα