«Νταχάου» το Ειρηνοδικείο

«Νταχάου» το Ειρηνοδικείο01.12.2017Αστυνομικά

Κλειστό παρέμεινε χθες το Ειρηνοδικείο της Αθήνας μετά τη «μάχη» ανάμεσα σε διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών και αστυνομικούς.

Τα βίαια επεισόδια μετέτρεψαν το κτίριο σε «θάλαμο αερίων» λόγω της χρήσης χημικών, ενώ τραυματίστηκαν και εφτά αστυνομικοί, από τους οποίους ο ένας πιο σοβαρά, καθώς δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ του πέταξαν και ένα κράνος στο πρόσωπο.

Η

χρήση χημικών σε κλειστό χώρο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., «σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε η διάθεση χρήσης χημικών κατά των συγκεντρωμένων. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση αισθανόμενοι απειλή για τη σωματική τους ακεραιότητα, καθώς βρέθηκαν να δέχονται αντικείμενα και επιθέσεις από τους συγκεντρωμένους, προκειμένου να τους απωθήσουν».

Στο μεταξύ, οι δικαστικοί υπάλληλοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας προχώρησαν σε αποχή καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και κάλεσαν τους αρμοδίους να λάβουν μέτρα για την προστασία της υγείας τους. Τέλος, σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδίκασε όσα διαδραματίστηκαν στο Ειρηνοδικείο, τονίζοντας ότι δεν τιμούν ούτε το ελληνικό δικαστικό σύστημα ούτε την Αστυνομία. Επιπλέον, κάλεσε την κυβέρνηση να έρθει σε διάλογο για το μείζον θέμα των πλειστηριασμών με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα