Νέο πάρτι σπατάλης με πολυτελή αυτοκίνητα και χλιδή στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Νέο πάρτι σπατάλης με πολυτελή αυτοκίνητα και χλιδή στο ΚΕΕΛΠΝΟ01.12.2017Παρασκήνιο

Εντονη αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε και χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία.

Για δεύτερη φορά ενώπιον των βουλευτών προσήλθε για να καταθέσει ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου, πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ,

ο οποίος επιβεβαίωσε τις καταγγελίες της συμπολίτευσης για το «πάρτι» εκατομμυρίων ευρώ που είχε στηθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Παπαδημητρίου παραδέχτηκε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε μισθώσει με leasing ένα πολυτελέστατο τζιπ Cherokee. Ερωτηθείς τι χρειαζόταν ένα τόσο ακριβό όχημα σε ένα κέντρο ελέγχου νοσημάτων, ο μάρτυρας ανέφερε ότι το χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν τα τροχόσπιτα των διαφημιστικών εκστρατειών. Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι είχε μισθωθεί και μια μηχανή BMW με κινητήρα 1.200 κυβικών εκατοστών. Κληθείς να δώσει εξηγήσεις, ανέφερε ότι τη χρησιμοποιούσαν «...για την κίνηση». Ο κ. Παπαδημητρίου ρωτήθηκε, όμως, και για την «ιερή χορηγία-δωρεά» ύψους σχεδόν 800.000 ευρώ του ΚΕΕΛΠΝΟ προς τη Μητρόπολη Καισαριανής, ο μητροπολίτης της οποίας ήταν μέλος του Δ.Σ. του κέντρου.

Ο μάρτυρας δεν διέψευσε το θέμα, αλλά επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής, που τον προστατεύει για ζητήματα τα οποία διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, χθες, υποστήριξε ότι το πρωί μετέβη στο νοσοκομείο με ισχαιμικό άλγος και πως οι γιατροί τού συνέστησαν εισαγωγή. Για τον λόγο αυτόν, μάλιστα, ζήτησε η εξέτασή του να μην είναι πολύωρη. Ο Γιώργος Γεωργαντάς, βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ., έθεσε θέμα προσβολής των ατομικών δικαιωμάτων των μη πολιτικών προσώπων, λόγω και της απευθείας μετάδοσης των εργασιών, προκαλώντας την αντίδραση της Ανέττας Καββαδία. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι επιθυμεί, διά στόματος Γεωργαντά, να μην προβάλλεται από το Κανάλι της Βουλής το περιεχόμενο της Επιτροπής.

Ο πρώην γενικός διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, ερωτηθείς και για το ηχητικό υλικό που τον φέρει να συνομιλεί με τον γενικό διευθυντή του πρώην υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη, απάντησε ότι δεν θυμάται. Μάλιστα, το χαρακτήρισε «χαλκευμένο» και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να απαντήσει, γιατί οι βουλευτές έχουν τη δικογραφία μπροστά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα