Οι πλειστηριασμοί προκαλούν σοβαρούς τριγμούς στην κυβέρνηση

Οι πλειστηριασμοί προκαλούν σοβαρούς τριγμούς στην κυβέρνηση01.12.2017Παρασκήνιο

Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου έπειτα από τα επεισόδια • Για πλειστηριασμούς «δύο ταχυτήτων» μιλά τώρα η κυβέρνηση

Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς, με τον Σταύρο Κοντονή να καταγγέλλει ότι αυτοί που διαμαρτύρονταν στο Ειρηνοδικείο «διαμαρτύρονταν μπροστά σε ακίνητο ενός κακοπληρωτή, που εμπλέκεται και στα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου». Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν, υποστηρίζοντας ότι δεν αφορούσαν πρώτες κατοικίες».

Την πρόθεση

της κυβέρνησης να μη βγουν σε πλειστηριασμούς οι λαϊκές κατοικίες εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξερχόμενος του Πολιτικού Συμβουλίου. «Αυτή η κυβέρνηση είναι ευαισθητοποιημένη και ως έτσι αντιμετωπίζει το θέμα των πλειστηριασμών» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, διαβεβαιώνοντας ότι «η πρώτη κατοικία θα προστατευτεί με βάση τους νόμους Κατσέλη - Σταθάκη». Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε, επίσης, ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει φέρει πολλά μέτρα που έπρεπε να έχουν φέρει προηγούμενες κυβερνήσεις για να προστατευτούν οι τράπεζες από τα “κόκκινα” δάνεια».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία για τις λαϊκές τάξεις», ενώ για τα εμπορικά δάνεια διευκρίνισε ότι έχει θεσπιστεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.

«Το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” είναι προφανές ότι υπονοεί τη λαϊκή κατοικία, όχι τις βίλες στην Κηφισιά. Υπό αυτή την έννοια, δεν νιώθω απομακρυσμένος από αυτό στο σύνθημα» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα