Νέο bonus στον αρχιεκτελεστή

Νέο bonus στον αρχιεκτελεστή29.08.2018Δικαστικά

Με ακόμη μια 48ωρη άδεια ο Κουφοντίνας θα... γιορτάσει τη μεταγωγή του στις αγροτικές φυλακές Βόλου

Ούτε ένας μήνας δεν έχει συμπληρωθεί από τη μεταγωγή του αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα από τον Κορυδαλλό στις Αγροτικές Φυλακές Βόλου και ο καταδικασθείς σε 11 φορές ισόβια και 25 έτη τρομοκράτης θα αφήσει πίσω του το σωφρονιστικό κατάστημα λαμβάνοντας και νέα 48ωρη άδεια!

Προτού ακόμη

καταλαγιάσει ο σάλος που πυροδότησε η μεταγωγή-πρόκληση του βαρυποινίτη στις φυλακές πολυτελείας του Βόλου, με... πρόσχημα την αποσυμφόρηση των Φυλακών Κορυδαλλού, ο «Λουκάς» της 17Ν αιτήθηκε νέα άδεια, η οποία έγινε δεκτή.
Συγκεκριμένα, σε συνεδρίαση που έγινε τη Δευτέρα το τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο της φυλακής, το οποίο αποτελείται από τον διευθυντή των φυλακών, την κοινωνική λειτουργό και τον εισαγγελέα, ενέκρινε το αίτημα του Κουφοντίνα, ανάβοντας το πράσινο φως σε ακόμη μία άδεια, την τέταρτη κατά σειρά που λαμβάνει.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, το συμβούλιο έκρινε, αφενός, ότι ο τρομοκράτης της 17Ν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να αναπνεύσει ξανά αέρα ελευθερίας και, αφετέρου, ότι είχε δείξει συνέπεια κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εξόδων του από τη φυλακή, τηρώντας τους όρους που του επιβλήθηκαν.

Τις τρεις προηγούμενες 48ωρες άδειες στον τρομοκράτη της 17Ν είχε χορηγήσει το αρμόδιο συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού, πυροδοτώντας σωρεία αντιδράσεων εντός και εκτός συνόρων. Η πρώτη άδεια στον καταδικασμένο εκτελεστή της 17 Νοέμβρη είχε δοθεί τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ ακολούθησαν ακόμη δύο, τον Φεβρουάριο του 2018 και τον Ιούνιο. «Καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτή την τρίτη άδεια σε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη και δολοφόνο.

Είναι μια επαίσχυντη αδικία στις οικογένειες των πολυάριθμων θυμάτων του και ένα περαιτέρω κίνητρο για τους αναρχικούς οπαδούς του να διαπράττουν βίαιες και καταστροφικές πράξεις στο όνομά του» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η αμερικανική πρεσβεία, μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την τρίτη άδεια στον Κουφοντίνα, ενώ με μία οργισμένη ανάρτηση στο facebook o Κώστας Μπακογιάννης είχε σχολιάσει αναφερόμενος στον δολοφόνο του πατέρα του ότι, αν κάποιος επιθυμεί να βγει από τη φυλακή, αρκεί «να κάνει μία απεργία πείνας».

Keywords
Τυχαία Θέματα