Εισαγγελική έρευνα για την... αναπηρία Φλώρου

Εισαγγελική έρευνα για την... αναπηρία Φλώρου29.08.2018Άρθρα

Ολα τα ιατρικά πιστοποιητικά του ΚΕΠΑ στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνουν τα ιατρικά πιστοποιητικά του ΚΕΠΑ, που αποτέλεσαν το «πάσο» του «Mr Energa» Αριστείδη Φλώρου για την έξοδό του από τη φυλακή! Μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποφυλάκιση του 39χρονου επιχειρηματία, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 21 ετών, ο (απελθών

πλέον) υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφασίστηκε η υφ' όρων απόλυση του καταδικασθέντος πρωταγωνιστή στο πολύκροτο σκάνδαλο της Energa-Hellas Power. Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης είναι «η διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων των οργάνων που πιστοποίησαν την αναπηρία του αποφυλακισθέντος Αριστείδη Φλώρου».

Ηδη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, εξετάζεται εάν έχουν τελεστεί κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, ψευδής αναφορά στην Αρχή, ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος από τον καταδικασθέντα επιχειρηματία και παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος από τους γιατρούς που βεβαίωσαν ότι ο 39χρονος έχει ποσοστό αναπηρίας 70%, ανοίγοντάς του τις πύλες εξόδου από τη φυλακή. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας έχει ζητήσει και τη διενέργεια νέας πραγματογνωμοσύνης από ανεξάρτητο πραγματογνώμονα, ο οποίος θα εξετάσει τον Αρη Φλώρο.

Η βεβαίωση του ΚΕΠΑ, άλλωστε, ήταν το «κλειδί» της αποφυλάκισης, καθώς με βάση τις τροποποιήσεις του άρθρου 110Α του Π.Κ., από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, έγινε υποχρεωτικά δεκτή από τους δικαστές που εξέτασαν το αίτημα του 39χρονου. Για πρόδηλα εσφαλμένες υπόνοιες κατά δικαστικών λειτουργών οι οποίοι απλώς εφαρμόζουν τον νόμο κάνει λόγο και η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή την έντονη κριτική που ασκήθηκε στο βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου.
Πάντως, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, που έβγαλε από τη φυλακή τον Αρη Φλώρο, μελετάται από την Εισαγγελία Εφετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα